Zwembadrobot stofzuiger

Zwembadrobot stofzuiger gebruiken - alles over een automatische zwembadrobot

Alles over de zwembadrobot stofzuiger

Zwembadrobot stofzuiger? Zwembadrobots voor kleine & grote zwembaden.

Zwembadrobot zijn automatische en zelfrijdende stofzuigers voor een optimale waterkwaliteit en onderhoud van uw zwembad. De zwembadrobot stofzuigers verwijderen automatisch de aanslag en het vuil van de bodem en wanden van uw zwembad. Door gebruik te maken van een zwembadrobot stofzuiger minimaliseert u het gebruik van uw filtersysteem en het gebruik van waterbehandelingen zoals desinfecteermiddelen voor de waterbehandeling.

Wilt u een zwembadrobot stofzuiger kopen? Wat is de beste robotstofzuiger?

Onze top 4 zwembadrobots

Tips en uitleg over een zwembadrobot stofzuiger

Laat het snoer niet altijd in het zwembad liggen. Haal het na elk gebruik uit het zwembad, haal de stekker uit het stopcontact en schakel het snoer uit. Was na elk reiniging de resten van de kabel af met schoon kraanwater. Voer de kabellengte in het zwembad in volgens de zwembadafmetingen, plaats de resterende kabel aan de rand van het zwembad, d.w.z. trek resterende kabel uit het water. Haal eventueel obstakels zoals een zwembadladder / montageladder uit het zwembad om te voorkomen dat de kabel vast komt te zitten.

Plaats de voeding zo dat de reiniger alle ruimtes gemakkelijk kan bereiken. Schakel de filterpomp uit tijdens het reinigen met de Zwembad Robot Stofzuiger. Voer de maximaal mogelijke lengte van de aansluitkabel in het zwembad in, maar houd rekening met een overeenkomstige minimale afstand tussen de besturingseenheid en het zwembad. Wijzig de instelling van de sproeiers.

Reinig de filtercontainer / filterzak en maak de zwembadwanden vrij van gladde afzettingen. Zet de Zwembad Robot Stofzuiger in het zwembad wanneer de watertemperatuur optimaal is. Dit is tussen de 10°C en 35°C. Controleer de aandrijfriemen en borstels op slijtage en vervang deze indien nodig Stel de pH-waarde correct in. Dit moet tussen 7.0 en 7.2 zijn. Zet de Zwembad Robot Stofzuiger uit en laat alle lucht eruit.

Controleer de stekker van het netsnoer en de besturingseenheid of de batterij. Steek de besturing rechtstreeks in een stopcontact en gebruik geen verlengkabels. Controleer uw huislijn op overbelasting, mogelijk is het stopcontact defect. Neem contact op met een gekwalificeerde elektricien.

Er zit lucht in de Zwembad Robot Stofzuiger, zet de zwembadrobot uit, laat alle lucht eruit en de zwembadstofzuiger zakt naar de bodem. Pas indien nodig het zoutgehalte correct aan.

Controleer de wielen/aandrijfriemen op slijtage en vreemde voorwerpen in de aandrijving. Vervang indien nodig de wielen/aandrijfriemen.

Controleer of het waterpeil in het zwembad te hoog staat en laat het water anders zo nodig weglopen. Als je zwembadliner een beetje ruw is, krijgt de zwembadstofzuiger meer grip. Voer een liftreductie uit. Je hebt een zoutwaterzwembad, in zout water is het drijfvermogen iets meer, verminder het drijfvermogen.

De zwembadstofzuiger moet worden verzwaard. Hiervoor moet een gewicht worden geïnstalleerd. Neem contact op met ons Servicecentrum.

Trek aan de reinigingsslang en til de automatische Zwembad Robot Stofzuiger van de zwembadbodem. Misschien is de zwembadbodem gekreukt waardoor de stofzuiger niet verder kan. Controleer de waterstroom en zorg ervoor dat de filterpomp aan staat en de juiste capaciteit heeft. Zorg ervoor dat de schuifafsluiters open staan. Reinig of vervang de filterpatroon. Bij zandfiltersystemen moet je het filter terugspoelen.

Zwembadrobot gebruiken

Het vooral belangrijk om te kijken naar het formaat van uw zwembad. Het aanbod zwembadrobot stofzuigers begint bij een Intex zwembadrobot deze zwembadrobot is in principe om de vloer van uw zwembad stofzuigen grondig te reinigen van vuil en oneffenheden.

Bedenk hierbij wel dat enkele goedkope zwembadrobot stofzuigers niet optimaal reinigen en soms delen minder goed schoonmaken. Het andere uiterste zijn zwembadrobot stofzuigers die veel uitgebreider zijn. Deze scannen het zwembad met lasers, camera’s of zijn te besturen via een app. Kijk dus goed naar de mogelijkheden van de zwembadrobot stofzuiger en of deze aansluiten bij jouw wensen en het zwembad. Heb je een keuze gemaakt dan weet je wat jij kunt verwachten én houd je tijd over om leukere dingen te doen bijvoorbeeld ene heerlijke duik te nemen in de jacuzzi of langs het zwembad te genieten met een drankje.

Automatische zwembadstofzuiger

Volautomatische zwembadrobot stofzuiger of zwembadrobots nemen voor u de reiniging van het zwembad uit handen. Met name bij gebruik van afzettingen op de wanden en op de vloer, die verwijderd moeten worden. Stof, haren, bladeren, huiddeeltjes en soortgelijke organische verontreinigende stoffen worden in het zwembad gebracht. Om algengroei en andere vervuilingen te voorkomen of te verwijderen, is de zwembadrobot stofzuiger een ideaal hulpmiddel bij het reinigen.

Voordelen van een zwembadrobot stofzuiger

Door gebruik te maken van een zelfrijdende zwembadstofzuiger of een zwembadrobot, kunt u het gebruik van chemische verzorgingsproducten voor de waterbehandeling aanzienlijk minimaliseren. De zwembadrobot reinigt zelfstandig de vloer en het zwembad. Houd er rekening mee dat sommige modellen alleen de vloer reinigen. Combinatiemodellen verwijderen vuil van zowel de vloer als de wanden.

De prestaties van uw zandfilter- of patroonfiltersysteem worden ondersteund door de automatische zwembadrobot stofzuiger, aangezien deze het vervuilde zwembadwater al filtert. U kunt energie en kosten besparen, omdat de dagelijkse looptijd van het filtersysteem wordt geminimaliseerd.

De aanschafkosten voor een volautomatische vloer- en zwembadrobot stofzuiger zijn in eerste instantie hoger dan de kosten voor handmatige reinigingsborstels en vloerstofzuigers. Wel wordt de tijd die je kwijt bent aan regelmatig schoonmaken bespaard door het gebruik van de automatische zwembadrobot stofzuiger. De zwembadrobot zorgt grotendeels zelfstandig voor de vuilverwijdering. Het enige wat je hoeft te doen is de robot in het water te zetten en een gewenst programma te kiezen. Na het reinigingsproces, dat doorgaans gemiddeld 1 tot 2 uur – mogelijk meer – duurt, tilt u de stofzuiger uit het water en leegt u het opvangnet waarin het vuil zich verzamelt. Spoel dit grondig af zodat de zwembadreinigingsrobot bij de volgende reiniging gebruiksklaar en functioneel is.

Zwembadrobot kopen? Enkele handige tips

Houd bij het kiezen van een geschikte zwembadrobot of volautomatische zwembadstofzuiger voor uw zwembad rekening met de volgende vragen om aan uw individuele behoeften te voldoen:

 • Is het voor u voldoende als de zwembadrobot stofzuiger vuil van de vloer verwijdert of heeft u liever een combi-apparaat dat zowel het vuil van de vloer als de zijwanden verwijdert?
 • Moet de automatische zwembadrobot stofzuiger gemakkelijk met uw smartphone of tablet via de app te bedienen zijn? Geeft u de voorkeur aan automatische schoonmaakprogramma’s die werken zonder app-control? Wil je een combinatie van beide?
 • Hoe groot is uw zwembad? Denk eraan: hoe groter het te reinigen zwembad, hoe krachtiger de zwembadrobot moet zijn.
 • Zwembadrobot stofzuiger aansluiten worden op filtersysteem? Zijn de prestaties van het filtersysteem voldoende om een extern apparaat aan te sluiten?
 • Liever een volautomatische zwembadrobot stofzuiger die beschikt over een krachtige pomp zodat deze niet aangesloten hoeft te worden op uw filtersysteem?
 • Wat is de vorm van uw zwembad? Is het een bovengronds zwembad, een gedeeltelijk of volledig ondergronds zwembad of een overloopzwembad?
 • Is uw zwembad rond, ovaal of rechthoekig? Houd er bij het kiezen van een bodemstofzuiger of zwembadrobot rekening mee dat sommige modellen niet geschikt zijn voor overloopzwembaden.
 • Staat uw zwembad in de buurt van bomen of struiken? Houd er rekening mee dat hoe dichter u bij bomen bent, hoe meer verontreinigingen, zoals gevallen bladeren of naalden, in uw zwembad terechtkomen.
 • Hoe vaak en met hoeveel personen maakt u gewoonlijk gebruik van het zwembad?
 • Heeft u in het verleden al last gehad van bijvoorbeeld algengroei en daarmee afzettingen op wanden of vloeren?
 • Wat is het budget dat je beschikbaar hebt om een automatische zwembadreinigingsrobot aan te schaffen?

Is een zwembadrobot gevaarlijk?

Niemand mag het zwembad in terwijl het zwembad wordt schoongemaakt met zwembadrobot stofzuiger.

Opmerking

Laat de automatische zwembadrobot stofzuiger nooit zonder water lopen, dit kan onherstelbare schade veroorzaken. Verwijder vooraf grote hoeveelheden vuil, zoals stapels bladeren, van de vloer zodat de zwembadreinigingsrobot niet verstopt raakt. Hiervoor is een zwembad schepnet voldoende.