Jacuzzi en zwembad stofzuigers

Stofzuigers voor de jacuzzi en zwembad

Stofzuiger voor het reinigen van spa's, whirlpools en kleine zwembaden

Bij de aanvang van het zwembad of jacuzzi seizoen hoort een grondige onderhoudsbeurt van je zwembad / jacuzzi. Het is een jaarlijks ritueel dat de voorbode is van zomerse dagen die vragen om een verkoelende duik. De rest van de zomer wil je het liefst zo weinig mogelijk met het onderhoud van jouw zwembad of jacuzzi bezig zijn. Een gouden tip: zorg dat je regelmatig – minstens 1 keer per week – de zwembad / jacuzzi robotstofzuiger zijn werk laat doen. Op die manier kost iedere onderhoudsbeurt minder tijd en blijft hygiëne van je zwembadwater gewaarborgd. Wij helpen je graag om de meest geschikte zwembadrobot stofzuiger of elektrische jacuzzi bodemzuiger te selecteren

Niemand houdt van vuil in zijn jacuzzi of zwembad.

Heerlijk bubbelen of een duik nemen in je zwembad, niets is vervelender dan bladeren of zand op de bodem van je jacuzzi of zwembad.  Vervelend, maar we hebben een zeer handige oplossing om het vuil te verwijderen, de zwembadrobot stofzuiger en de jacuzzi stofzuiger nemen al je schoonmaakwerk uit handen.

Intex jacuzzi stofzuiger gebruiken? tips en uitleg over het gebruik van een intex jacuzzi stofzuiger

De voordelen van de Intex jacuzzi stofzuiger

Bij Opblaasbare Jacuzzi vind je een groot aanbod aan zwembad robotstofzuigers en jacuzzi stofzuigers. Merk op dat sommige modellen alleen de bodem reinigen, terwijl de nieuwste modellen zwembad robotstofzuigers de vloer en wanden van het zwembad reinigen. Intex oplaadbare jacuzzi...

Zwembadrobot stofzuigers en jacuzzi stofzuigers.

Om je te helpen bij jouw keuze zetten we enkele feiten op een rijtje en stellen we enkele populaire zwembadrobot stofzuigers voor.

Handmatige zwembad en bodem-reinigers

De titel verraadt het al: de manuele bodemreiniger bedien jezelf. De meeste zwembadrobots worden met een flexibele slang aangesloten op de filterinstallatie van de zwembadpomp, meestal via de skimmer. Voordelen van deze zwembad stofzuigers? De prijs is zeer aantrekkelijk en je kunt zeer doelgericht het vuil opzuigen, is een intensief en tijdrovend werk maar deze zwembadrobots vormen wel de perfecte aanvulling op hun automatische vrienden, wanneer je een hoekje of kantje een extra beurt wilt geven. Of wanneer er zo weinig vuil in het zwembadwater ligt dat een volledige reiniging niet nodig is.

Hydraulische zwembad robot stofzuiger

Een hydraulische zwembad robot stofzuiger wordt, net zoals de handmatige stofzuiger via de skimmer of de borstelaansluiting aangesloten op de filterinstallatie. Hij gebruikt met andere woorden de filter als energiebron. In tegenstelling tot de handmatige robot stofzuiger doet hij zijn werk volledig automatisch. De zuigkracht wordt bepaald door de kracht van de zandfilterinstallatie. Het vuil wordt naar de filter gezogen en wanneer die vol zit, slaat de installatie af tot je de filter schoonspoelt. De prijs van een hydraulische zwembad robot stofzuiger is aantrekkelijk en ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Zwembad robot stofzuigers op hydraulische druk

Deze zwembad robot stofzuigers worden aangesloten op de perszijde van de filterinstallatie. De aansluiting gebeurt dus op de nozzle of inlaatfitting. Omdat de skimmers actief blijven, behouden ze hun filtercapaciteit aan de oppervlakte van het zwembad. Bovendien hebben de hydraulische zwembad stofzuigers een eigen opvangzak voor het opgezogen vuil zodat de voorfilter van de pomp niet vol raakt en je dus geen backwash hoeft te doen. De hydraulische stofzuiger is zeer eenvoudig in gebruik en zijn sneller dan de modellen die op de skimmer aangesloten worden.

Elektrische zwembad stofzuigers

Elektrische zwembadreinigers zijn zonder meer het neusje van de zalm. Zij worden niet op de filterinstallatie aangesloten maar functioneren autonoom en elektrisch op laagspanning. Het vuil wordt verzameld in een opvangzak. Sommige elektrische zwembad stofzuigers zijn ook verkrijgbaar in een uitvoering met afstandsbediening. Daarmee kun je de elektrische zwembad stofzuiger manueel sturen om een bepaalde plek in het zwembad nog eens extra te reinigen.

Deze elektrische zwembad robot stofzuigers zijn erg snel en doeltreffend maar wel een stukje duurder als de standaard zwembad stofzuiger.

Welke zwembad stofzuiger voor u het meest geschikt is.

Dat wordt beïnvloed door de eisen die je stelt. Is snelheid belangrijk of ga je eerder voor nauwkeurigheid? Wil je de mogelijkheid om het zwembad of jacuzzi stofzuiger manueel te sturen? Wat sowieso een doorslaggevend criterium is, is de grootte van het zwembad en jacuzzi. De meeste hydraulische bodemzuigers zijn geschikt voor zwembaden tot ongeveer 8x4m. Is het zwembad groter, dan is een elektrische zwembad robot stofzuiger meestal de beste keuze, hoewel er tegenwoordig ook hydraulische zwembad robot stofzuigers zijn die het grotere werk aankunnen. Belangrijk om te weten is dat je keuze ook bepaalt wordt door de bekleding van het zwembad. Voor een zwembad uit beton of met een liner kies je een zwembad stofzuiger met gelrollers. Heb je een betegeld zwembad, dan kies je voor een robot zwembad stofzuiger met foamrollers.

Zwembadrobot stofzuigers of jacuzzi bodemzuigers

Het spreekt voor zich dat een zwembad in een bosrijke omgeving meer last heeft van vuil dan een zwembad in een wat vrijere landschap. Maar maak je geen illusies, vuil in je zwembad valt niet te vermijden. Komt het niet met de wind aangewaaid of van de bomen gedwarreld, dan wordt het wel via de voeten in het water gesmokkeld. Op zich is dat geen probleem, op voorwaarde dat je het ook weer regelmatig verwijderd de bladeren met een zwembadrobot stofzuiger. Hoe vaker je de zwembadrobot stofzuiger aan het werk zet, hoe properder het zwembadwater zal zijn.

Automatische zwembadrobot stofzuigers

Haal je een automatische zwembadrobot stofzuigers in huis, dan kun je heerlijk onderuit liggen of een hapje eten terwijl de zwembadrobot stofzuiger zijn werk doet. Hij wordt zo geprogrammeerd dat hij de bodem systematisch afgaat en alle vuil opzuigt. Een aantal modellen neemt ook de wanden van je zwembad mee. Sommige mensen vinden dit een onbetwistbare meerwaarde omdat zo ook de algen en bacteriën in het zwembad weggenomen worden. Anderen stellen dan weer dat vuil naar de bodem zakt waardoor de reiniging van de wanden weinig zin heeft. Vuil dat aan de wand van het zwembad blijft kleven (vaak aan de waterrand), zou te hardnekkig zijn om verwijderd te worden oor een robot.