Jacuzzi filters

jacuzzi filters kopen? Intex S1 filters en Lay Z VI filters ook zwembadfilters en filter reinigers

Filters voor Intex & Bestway jacuzzi's

Een spa filter (ook wel Jacuzzi filter genoemd) zorgt dat het water in je spa, whirlpool of hottub schoon blijft.

Jacuzzi filters voor Intex en Bestway jacuzzi’s. Het filter is een belangrijk onderdeel voor de reiniging van het water in de jacuzzi. Het filtert kleine vuildeeltjes uit het water en voorkomt zo vervuiling. De jacuzzi filter gaat niet heel lang mee en moet daarom regelmatig worden vervangen voor een nieuwe jacuzzi filter. Wanneer de filter geen vuildeeltjes meer kan opnemen, blijven onzuiverheden zoals vuil en huiddeeltjes in het water achter. Ze vormen een ideale basis voor schadelijke bacteriën in het water. Je wilt ontspannen in je bubbelbad en niet ziek worden of huidirritaties oplopen. Vervang daarom regelmatig de jacuzzi filter.

Jacuzzi filter schoonmaken met filterreiniger.

Maak eenvoudig de filter schoon. Met speciale filterreinigers en een filterreinigingssysteem wordt je jacuzzi filter effectief ontdaan van vuil en bacteriën. Als je alleen water gebruikt om je filter schoon te maken, raakt het sneller verstopt en wordt het niet meer voor een goede reiniging. Filterreinigers doden bacteriën en virussen en verbeteren daarmee het waterkwaliteit. Een goede waterkwaliteit is weer afhankelijk van een schone filter.  Een jacuzzi filter wordt doorgaans elke vier tot acht weken vervangen. Reiniging wordt aanbevolen tussen deze wisselingen door. Er dient minimaal om de 10 dagen schoongemaakt te worden. De meeste vuildeeltjes verzamelen zich in de jacuzzi filter. Helder en schoon water in de jacuzzi is belangrijk. Als de jacuzzi filter niet regelmatig reinigt en vervangt, zullen vuil en bacteriën zich ophopen. Ze vormen een slijmerige film en vormen de ideale voedingsbodem voor bacteriën in het water.

top 5 ergernissen opblaasbare jacuzzi

Zo irritant! Bubbelliefhebbers dit is de TOP 5 ergernissen!

De 5 ergernissen waar de meeste spa eigenaren last van hebben + de oplossingen. Kun je als bubbelfanaat eigenlijk wel ergernissen hebben? Als je een opblaasbare jacuzzi in de tuin hebt staan, heb je toch eigenlijk helemaal niets te mopperen?...

jacuzzi filter kopen? handige tips jacuzzi filters voor intex en lay Z spa

Hoe vind je de beste jacuzzi filter?

[toc] Een jacuzzi filter is een cruciaal onderdeel in jouw spa. Deze zorgt ervoor dat het water schoon blijft doormiddel van het filteren van vuildeeltjes, haren en andere verontreiniging. Het is erg belangrijk om te kijken wat voor soort jacuzzi...

schuim water opblaasbare jacuzzi voorkomen foam - schuim verwijderen tips en oorzaken

Last van foam of schuim?

Schuimvorming tijdens het bubbelen in je opblaasbare jacuzzi is een veel voorkomend en zeer zichtbaar probleem dat kan optreden. Wanneer je geniet van een bubbelbad met bubbels is schuim zeer gewild, maar anders uiteraard niet. Schuim wordt door diverse...

De juiste spa filters gebruiken

Het is van groot belang dat je Intex S1 filter of Lay-Z Spa VI filter goed functioneert. Je moet daarom geregeld je spa filter schoonmaken, maar na enige tijd zullen de meeste spa filters vervangen moeten worden. Doe je dit niet op tijd, dan kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit van het reinigingssysteem en kunnen ziektemakers als bacteriën, schimmels en algen zorgen voor een gezondheidsklachten.

Verschillende soorten spa filters

Er zijn veel verschillende soorten spa filters van verschillende merken. Intex S1 filter is een bekend merk spa filters, waarin verschillende stijlen filters te vinden zijn zoals een uitwasbare jacuzzi filter. Denk aan varianten waar je meerdere spa filters hebt, tot wel zes per systeem en spa filters met extra vuilvangers. Andere bekende merken van spa filters zijn bijvoorbeeld Lay-Z spa en Comfortpool spa filters.

Waarom nieuwe spa filters bestellen?

Oude spa filters kunnen als ze te lang gebruikt worden hun werking verliezen. Hierdoor kunnen vuil en ziekteverwekkers minder goed uit het water gehaald worden, waardoor deze in het water blijven drijven. Het gevolg hiervan is dat het water erg vies wordt en dat je bij (te lange) blootstelling hieraan erg ziek kunt worden. Ieder spa filter, van welke kwaliteit dan ook, moet een keer vervangen worden om de kwaliteit van je opblaasbare jacuzzi hoog te kunnen houden. Wacht hier daarom niet te lang mee.

Houd je bubbelbad schoon met filters

Filters zijn een belangrijk onderdeel in het schoon en helder houden van het water in jouw bubbelbad. Wanneer je deze ongeveer 1 keer in de week schoonmaakt, zorg je ervoor dat bacteriën zich niet makkelijk kunnen nestelen en het water gezond blijft. Als je je bubbelbad regelmatig gebruikt, hoopt er menselijk vuil op en kunnen bacteriën zich vrij rond bewegen in het water. Wanneer je een goede filter gebruikt in combinatie met een goede waterbehandeling, zorg je er dus voor dat het water mooi schoon blijft.

Het ligt aan jouw bubbelbad welk filter er het beste werkt. Je moet dan altijd eventjes de lengte, breedte en diameter van jouw filter meten. Hiermee kan je makkelijk een nieuwe filter vinden.

De werking van het filter is erg belangrijk, dus merk je dat deze minder goed werkt, maak hem schoon of vervang hem. Het beste is als je het eens per week schoonmaakt om te voorkomen dat de filters gaan stinken of verstopt raken. Het is slim om een extra filterset aan te schaffen zodat je deze in het bubbelbad kan stoppen als je jouw andere filter schoonmaakt en als deze aan het drogen is. De levensduur van een goede filter is ongeveer 6 tot 12 maanden, dit is afhankelijk van het gebruik, onderhoud en natuurlijk de kwaliteit. Hij is dus wel regelmatig aan vervanging toe.

Een filter voor je spa kiezen

Niet ieder spa filter is geschikt voor ieder soort opblaasbare jacuzzi. Zo heb je voor een Intex Pure Spa een ander spa filter nodig dan voor een Lay-Z Spa en ook heeft de ene spa weer een ander spa filter nodig dan de andere spa. Wil jij een filter voor je spa kiezen, maar weet je niet welke je nodig hebt? Dan kun je het onderstaande stappenplan volgen om erachter te komen. Hierdoor weet je waar je op moet letten en kies je altijd het juiste spa filter.

Meet de spa filter op

Het eerste waar je op moet letten is dat de spa filter past in je opblaasbare jacuzzi. Hier moet je letten op de lengte en diameter van het filter, zonder de aansluiting en eventuele zaken als handvaten. Je kunt heel makkelijk te weten komen welke afmetingen je nodig hebt, door de afmetingen van je huidige filter op te meten en deze te gebruiken als leidraad. Als je deze afmetingen hebt kun je deze invullen in de keuzehulp om het meest geschikte spa filter te vinden.

Kies het soort aansluiting

De aansluiting is het deel waarmee je het filter vastmaakt aan de spa. Deze aansluiting kan in vijf verschillende vormen te vinden zijn: een met een inwendig schroefdraad, een met een uitwendig schroefdraad, een met een duwfitting (kliksysteem), een bajonetaansluiting en een gat met een koker. Wanneer je weet wat voor soort aansluiting jouw spa nodig heeft, kun je de afmetingen beter opmeten en het juiste filter vinden.

Controleer de bovenkant van de spa filter

De aansluiting van het filter zit aan de onderkant. Aan de bovenkant kun je vaak ook nog zien welk filter je nodig hebt, als dit bijvoorbeeld aan de onderkant niet helemaal duidelijk is, maar is minder belangrijk dat de aansluiting. De bovenkant is met name een bevestiging welk filter je nodig hebt als je bij het bekijken van de aansluiting nog steeds meerdere opties hebt. Bij de bovenkant is het vooral belangrijk dat je kijkt of deze open of gesloten is. Dit is te zien aan of er aan de bovenkant een gat zit. Is dit het geval, dan is de bovenkant open, zo niet dan is deze gesloten. Mocht je een open bovenkant hebben, meet dan de diameter van dit gat op. Hierdoor kun je een nieuw filter vinden dat precies past.

Vervang de spa filter op tijd

Bij gemiddeld gebruik kun je een spa filter tussen de 1 en 2 maanden gebruiken. Daarna is het verstandig om deze te laten vervangen. Je kunt er ook voor kiezen om twee dezelfde spa filters aan te schaffen en het gebruik hiervan iedere week af te wisselen. Zo kun je het ene spa filter eenvoudig schoonmaken terwijl het andere spa filter zijn werk kan blijven doen. Met deze techniek kun je de levensduur van je spa filters verdubbelen naar 4 tot 6 maanden. Houd deze periodes wel aan. Je spa filter kan er op het blote oog nog steeds prima uitzien na 2 maanden, maar niet alle defecten zijn even zichtbaar. Mocht je een spa filter te lang blijven gebruiken, dan kan het zo zijn dat het niet meer goed zijn werk blijft doen en dat je schade krijgt aan het filtersysteem. Bovendien zal het spa filter ook niet meer goed vuil uit het water kunnen halen en blijft dit vuil dus in je spa drijven met alle gevolgen van dien.

Wanneer een spa filter vervangen?

Als je een standaard vorm spa hebt, is het belangrijk om het spa filter eens in de 1 à 2 weken te vervangen. Dit geldt vooral voor vaststaande varianten spa’s. maak je gebruik van een opblaasbare jacuzzi, reinig dan het spa filter iedere week als je vrijwel dagelijks gebruikmaakt van de spa en minimaal maandelijks als je gebruik minder frequent is. Om het vervangen van je spa filter zo efficiënt mogelijk te maken is regelmatig het filter schoonmaken een essentiële bezigheid.

Hoe maak je een spa filter schoon?

Je kunt het spafilter schoonmaken op drie verschillende manieren:
1. Met een filterreinigingsmiddel. Dit is een schoonmaakmiddel dat je in het filter laat weken in een laagje water. Dit middel kan een vloeistof zijn, in tabletvorm of een granulaat.
2. Met een filterreiniger. Dit is een schoonmaakproduct, die veel lijkt op een kammetje. Plaats de filterreiniger over de kop van een tuinslang en spuit vervolgens je filter schoon.
3. Met een automatisch reinigingssysteem. Hiermee hoef je zelf niets te doen, omdat het systeem zelf de reiniging voldoet.

Je kunt het beste verschillende reinigingsopties in combinatie met elkaar gebruiken. Bijvoorbeeld reinigingsmiddel toevoegen aan het schoonmaken met een filterreiniger. Dit kun je doen door eerst het middel toe te voegen aan het filter en vervolgens met de kam alles schoon te spuiten.