Jacuzzi Zout

Zwembadzout kopen, Dode zeezout jacuzzi, en jacuzzi zout

Zwembadzout & spa zout

Zout voor zoutwatersysteem - zwembaden en jacuzzi's

Ontdek de voordelen van zwembadzout. Steeds meer zwembad liefhebbers kiezen ervoor om zout te gebruiken als desinfectiemiddel in plaats van chloor. Wil jij ook genieten van de vele voordelen van een zoutwater zwembad? Dan is het tijd om zwembadzout te kopen! Het toevoegen van zwembadzout aan je zoutwater zwembad is een slimme en gemakkelijke keuze. Met kwalitatief zout dat slechts één keer per jaar hoeft te worden toegevoegd, geniet je het hele zwemseizoen van helder en schoon water. Het gebruik van zwembadzout is eenvoudig: voeg het direct toe aan het zwembadwater. Vervolgens wordt het zout door een zoutelectrolyse omgezet in chloride, wat zorgt voor een effectieve desinfectie van het water. Met een zoutelectrolyse-apparaat in huis, ben je verzekerd van een moeiteloos onderhoud van je zoutwater zwembad. Na het desinfectieproces keert het zout terug naar zijn oorspronkelijke vorm, waardoor het een onuitputtelijke bron is. In tegenstelling tot chloor hoef je zwembadzout dus maar één keer toe te voegen. Geniet van een helder en schoon zwembad met zwembadzout – de duurzame en gemakkelijke keuze voor jouw zoutwater zwemparadijs!

Handige tips over het gebruik van jacuzzi zout en zwembadzout

chloorvrij opblaasbare jacuzzi chloorvrije waterbehandeling

Chloorvrije waterbehandeling AquaPerfect 2.0 AquaRenew

Je wilt graag een eigen opblaasbare jacuzzi kopen, maar er houd je één ding tegen en dat is het gebruik van chloor. Om je opblaasbare jacuzzi schoon te houden, wordt er altijd aangeraden om het water met chloor te reinigen....

munt spa geur gebruiken - wat zijn de voordelen van munt? alles over munt spa geuren voor je opblaasbare jacuzzi

Munt, hét gezonde drankje euhm…. spa geurtje

Munt is vandaag de dag uitgegroeid tot een zeer populair kruid. Er zijn veel verschillende producten waar munt in is verwerkt. Enkele voorbeelden zijn tandpasta, mondwater, schoonheidsproducten en natuurlijk in aroma voor spa of jacuzzi. Munt is zacht voor de...

hoe reinig en desinfecteer je een opblaasbare jacuzzi met zout? Opblaasbare jacuzzi zoutwater

TIP: Jacuzzi desinfecteren met zout

Er zijn maar weinig dingen die beter zijn als een eigen opblaasbare jacuzzi hebben in je tuin. Na een lange dag werken stap je eigen jacuzzi. Met een gekoeld drankje in de aanslag geniet je van een heerlijk avond alleen,...

Droge huid? Gebruik zwembadzout of dode zeezout.

We gaan even terug in de tijd: In het oude en historische Egypte was zout onmisbaar bij genezing en de dagelijkse schoonheidsroutine. Vroeger werd zout gebruikt in combinatie met olijfolie – boordevol vitamine E – het zout zorgde voor een frissere en jongere huid. Zwembadzout en dode zeezout heeft een helende, herstellende en desinfecterende werking, het zout zorgt voor een herstelling van de huidcellen. Zwembadzout tijdens het bubbelen zorgt voor een verzachtende huid. Zwembadzout en dode zeezout strijkt bovendien dode huidcellen en kleine bultjes op de huid glad, die door verstopte poriën ontstaan zijn. Een ander groot voordeel is bij het gebruik van zwembadzout is dat het vochtbalans van de huid beter in stand houdt, je huid hydrateert en droogheid bestrijdt.

Veel mensen gebruiken zwembadzout en jacuzzi zout bijvoorbeeld als men last heeft van een droge huid, bij het gebruik van zwembadzout heb je veel minder irritatie zoals jeuk en rode plekken. Wil je graag iets nieuws uitproberen en echt tot rust komen, probeer dan eens een heerlijk zout met geurtje voor je opblaasbare jacuzzi, met een fijn en zorgvuldig samengesteld zout geniet je nog intenser tijdens het bubbelen. Het zwembadzout / jacuzzi zout heeft een zeer zuiverende werking en een enorm effect op je innerlijke balans en vitaliteit.

Zwembadzout en Jacuzzi zout geuren.

Onthul met zwembadzout of met het geuren badzout voor spa. Zout zorgt niet alleen voor een stralende en gezonde huid maar zwembadzout / jacuzzi zout. Niets voor niets zijn er veel kuuroorden die gebruikmaken van dode zeezout en speciaal zout voor zwembaden en jacuzzi’s. Stimuleer de bloedsomloop en geniet van een zee gevoel in je eigen tuin. Ontdek het beste jacuzzi zout, dode zeezout en zwembad zout bij Opblaasbaar jacuzzi.

Zwembadzout en Jacuzzi zout geuren.

Een zoutwaterzwembad is een uitstekend alternatief voor het gebruik van chloortabletten, omdat het vaak beter wordt verdragen door huid en gezondheid. Door gebruik te maken van zout in het water heb je geen andere zwembadchemicaliën meer nodig, wat beter is voor zwemmers en bubbelaars en het is ook nog een vriendelijk voor het milieu.

Voordelen van een zoutwaterzwembad – Zout water is goed voor de huid

Zout water heeft tal van positieve effecten op de huid. Zout water heeft onder andere een desinfecterende, ontstekingsremmende en reinigende werking, wat kan helpen bij acne of andere huidonzuiverheden. Het bevordert ook de wondgenezing. Je mag echter niet met een verse wond het zoutwaterbad ingaan, dit kan pijnlijk zijn. Omdat zout water dieper in de huid doordringt wordt de toevoer van mineralen naar de huid verhoogd. In vergelijking met chloortabletten wordt zout water door de meeste mensen beter verdragen en maakt het bubbelen of zwemmen een stuk aangenamer.

Wat is een zoutwater bubbelbad?

Het is precies wat de naam doet vermoeden. Net als een zoutwaterzwembad is het een opblaasbare jacuzzi dat zout gebruikt om het water te zuiveren in plaats van chloortabletten of broom. Een chlorinator zout water of chloorgenerator zet zout om in chloor om het water te desinfecteren. Klinkt raar? Het is geen al te grote stap. Onthoud dat zout natriumchloride is. Maar dat betekent niet dat je in wezen in zeewater baadt. Maar integendeel.

Hoeveel zout toevoegen in een opblaasbare jacuzzi?

Nadat je bent overgestapt op een opblaasbare jacuzzi met zout water, is het onwaarschijnlijk dat je het zout in het water zult proeven. Dit is waarom: Zeewater heeft een zoutgehalte van ongeveer 35.000 deeltjes per miljoen (ppm). Het aanbevolen zoutgehalte voor een jacuzzi met zout water ligt tussen 2.000 ppm en 3.000 ppm, waarbij 2.500 ppm de sweet spot is. De drempel waarboven een persoon zout kan proeven is 10 Millimolair [mM], wat overeenkomt met 3.550 ppm. Zolang je de juiste hoeveelheid zout in je opblaasbare jacuzzi doet en het water in balans houdt, is het zoutgehalte niet waarneembaar.

Wat zijn de voordelen van een zoutwater zwembad of jacuzzi?

Overstappen van andere reinigingsmethoden voor jacuzzi’s heeft een aantal grote voordelen. Hoewel het ontspannend is, kan het baden in een opblaasbare jacuzzi een stuk aangenamer maken.

Zachter inweken

Chlooramines – de bijproducten van chloor die prikkende ogen en ademhalingsmoeilijkheden kunnen veroorzaken – worden verminderd in een jacuzzi met zout water. Omdat de chlorinator continu een kleine hoeveelheid chloor genereert, blijft het niveau van desinfectiemiddel stabieler en houdt het de chlooramines onder controle. Bovendien is zout water zachter water, wat comfortabeler is voor huid, haar en ogen. En wanneer je voor broom kiest, worden al deze voordelen versterkt.

Zoutwater een stuk minder onderhoud.

Zoutwater jacuzzi’s hebben een constante concentratie desinfectiemiddel die constant wordt toegevoegd, zodat het minder nodig is om de algehele waterchemie van de opblaasbare jacuzzi aan te passen . Na het overschakelen op zout water kan het wat minder tijd kosten om het water in balans te houden.

Zwembadzout is goedkoper dan chloor.

Zakken met zout zijn goedkoper dan vloeibaar chloor, chloortabletten en andere onderhoudsproducten en zijn tevens een stuk gebruiksvriendelijker. En na de eerste dosis zout blijft het zoutgehalte van je opblaasbare jacuzzi relatief constant, tenzij er bijvoorbeeld regenwater in het water terecht komt. Hierdoor hoef je minder vaak zout te kopen dan bij chloor of broom.

Toch is ons advies om wel het zwembadwater / jacuzzi water regelmatig testen om er zeker van te zijn dat het in balans is. Naast de normale teststrips die je gebruikt voor pH, alkaliteit, etc., heb je ook zoutwater teststrips nodig om te testen op zoutgehalte.

Zoutwater vrij van chemicaliën!

Het is waar dat je geen vervelende luchtjes meer hebt van bijvoorbeeld chloortabletten of andere chemicaliën in het water met zout water hoeft te doen, maar ze bevatten nog steeds chloor of broom. Een chloorvrije schok, evenals balancerende chemicaliën zoals pH-verhoger of pH- verlager, zullen altijd nodig zijn om het water in balans te houden.

Zoutwater is corrosievrij!

Ondanks het lage zoutgehalte kan het zoute water in een opblaasbare jacuzzi metalen onderdelen aantasten. Het verwarmingselement van de jacuzzi of zwembad is bijvoorbeeld niet geschikt voor zout en kan snel corroderen als het geen titanium-gecoat element is. Door vaak blootgestelde metalen af te vegen en te voorkomen dat het water te zout wordt, kan corrosie worden voorkomen.

Zoutwaterzwembaden en zout water jacuzzi’s makkelijk in onderhoud.

Bij het betreden van het zoutwaterzwembad wordt er eenvoudig zout in het water gegoten. 6 kg zout is voldoende voor een jacuzzi van 1000 liter. Het zout lost op in het water en is voldoende als medium voor elektrolyse. De elektrolyse verbruikt het zout niet, daarom kun je het zoute water in het volgende zwembadseizoen weer gebruiken.

Omdat het zoutwatersysteem volledig automatisch werkt, kun je zonder aarzelen op vakantie. In tegenstelling tot het chloorbad hoeft de pH-waarde niet regelmatig gecontroleerd te worden.

Geen geur van chloor.

Een van de grootste voordelen van het zoutwaterzwembad is dat je geen chloorlucht meer hebt. Noch in de buurt van het zwembad, noch op de huid of het haar na het baden.

Geen geïrriteerde ogen tijdens het bubbelen of zwemmen.

Het oog is omgeven door een zoute traanvloeistof. De zoutconcentratie hiervan is ca. 0,9%. Aangezien de zoutconcentratie in het zoutwaterzwembad slechts 0,4% is, veroorzaakt het zoute water in het zwembad geen irritatie aan de ogen. Het zoutconcentratie in de zee is ca. 3,55%, wat leidt tot irritatie van de ogen, aangezien het ca. 9 keer meer zout is dan het traanvocht in onze ogen.

Zout is een natuurproduct

Zout is een natuurlijk product en daarom milieuvriendelijker en beter verdragen dan zwembadchemicaliën bijvoorbeeld chloortabletten. Bovendien kan het, in tegenstelling tot chloor, zonder enige voorschriften worden opgeslagen.

Wat kost zwembadzout?

We hebben het hier niet alleen over normaal tafelzout. Hoewel tafelzout technisch zou werken, zou het een eeuwigheid duren om al die kleine deeltjes in je zwembad te gieten om de juiste hoeveelheid zout te krijgen. Wat je echt nodig hebt, is bubbelbadzout .

Het wordt vaak “zwembadzout” genoemd, wat prima is voor gebruik in je opblaasbare jacuzzi. Het is chemisch hetzelfde als keukenzout, maar het is grover gemalen om beter te werken in een chloor- of broomgenerator. En je kunt het in bulk kopen, wat je een hoop geld bespaart.

Lager stroomverbruik door het toepassen van zwembadzout

Door het hoge desinfecterende vermogen van het zout is de filterlooptijd korter dan bij chloor. Dat scheelt elektriciteitskosten.