pH-plus en pH-minus

pH-waarde verhogen of pH waarde verlagen

Alle producten voor de juiste pH-waarde

De pH-waarden is een belangrijk onderdeel bij stabiel en veilig water. De pH waarden op de schaal lopen van 0 (zuur) tot 14 (basisch). De pH-waarde 7 wordt in dit geval als goed beschouwd – voor opblaasbare jacuzzi’s wordt een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 aanbevolen, omdat in dit geval de desinfectiemiddelen zo goed mogelijk werken.

 Een te hoge of te lage pH-waarde

Als de pH waarde te laag is, kan dit leiden tot huid- en oogirritatie – hoge pH-waarde kan leiden tot kalkaanslag en metaalafzettingen. Je kunt altijd de pH controleren met behulp van pH- meetstrips. Wijkt de pH-waarde af, dan kun je deze weer corrigeren door pH-plus of pH-minus.

schuim water opblaasbare jacuzzi voorkomen foam - schuim verwijderen tips en oorzaken

Last van foam of schuim?

Schuimvorming tijdens het bubbelen in je opblaasbare jacuzzi is een veel voorkomend en zeer zichtbaar probleem dat kan optreden. Wanneer je geniet van een bubbelbad met bubbels is schuim zeer gewild, maar anders uiteraard niet. Schuim wordt door diverse...

Chloorvrije waterbehandeling AquaPerfect 2.0 AquaRenew

Je wilt graag een eigen opblaasbare jacuzzi kopen, maar er houd je één ding tegen en dat is het gebruik van chloor. Om je opblaasbare jacuzzi schoon te houden, wordt er altijd aangeraden om het water met chloor te...

Intex PureSpa foutmelding: E90

Heb je een Intex PureSpa en ondervind je enkele problemen zoals een E90 melding? Deze problemen zijn vaak geen reden tot paniek. Je opblaasbare jacuzzi is hoogstwaarschijnlijk nog helemaal in orde en deze problemen zijn vaak zeer eenvoudig te...

wateronderhoud en desinfecteren water opblaasbare jacuzzi

Hoe het jacuzzi-water reinigen en desinfecteren? Fouten om te vermijden

Heb je thuis een opblaasbare jacuzzi en geniet je ervan? Je hebt helemaal gelijk! Maar wist je dat een jacuzzi goed moet worden onderhouden en het water zorgvuldig moet worden gedesinfecteerd om de levensduur, maar ook jouw gezondheid en welzijn te garanderen? Ontdek onze oplossingen voor het goed reinigen...

pH-waarde jacuzzi

Het jacuzzi water regelmatige reiniging en controleren van de waterkwaliteit is belangrijk. De controle van de pH-waarde is van bijzonder belang. Alleen als de pH-waarde goed is, kun je weer veilig bubbelen.

Mogelijke gevolgen van een lage of te hoge Ph waarde zijn:

  • vermindering van uitvlokking,
  • Irritatie op de huid en ogen,
  • Chloor kan niet optimaal zijn werk doen
  • Kalkaanslag
  • Onaangename geuren.

Controleer de pH waarde met teststrips

De regelmatige controle van de pH-waarde in het jacuzziwater maakt deel uit van wateronderhoud en is eenvoudig toe te passen. Met behulp van pH teststrips, die eenvoudig in het water worden gehouden, kan de pH-waarde snel gemeten worden. Als alternatief zijn er ook elektronische pH meetapparatuur verkrijgbaar waarmee zowel de zuurgraad als het chloorgehalte kan worden bepaald.

Indien er toch een afwijkingen is van de pH waarde, raden we je aan hier niet lang mee te wachten. Om de pH-waarde te verlagen vind je in onze jacuzzi shop PH Min tabletten, waarmee de waterkwaliteit verbeterd kan worden. Als de pH-waarde te laag is, wordt ons PH Plus granulaat gebruikt.

Neem een ​​kijkje in onze jacuzzi winkel in de rubriek waterverzorging. Hier vindt je alles wat je nodig heeft voor de perfecte verzorging van je opblaasbare jacuzzi.

Een goede pH waarde is belangrijk

De pH-waarde van het water is belangrijk voor de kwaliteit van het jacuzziwater. Het laat zien hoe zuur of alkalisch het water is. Een goede pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Een te hoge of te lage pH-waarde heeft niet alleen een slecht effect op het waterkwaliteit, maar ook op de functionaliteit van de jacuzzi.

Als de pH-waarde lager is dan 7,2, betekent dit dat het water te zuur is. Dit betekent dat belangrijke delen van het water worden blootgesteld aan een verhoogd risico. Hierdoor kunnen zowel de jacuzzipomp als andere onderdelen en accessoires beschadigd raken. De functionaliteit van het gehele systeem wordt daardoor op de lange termijn beschadigd.

Gebruik teststrips om de pH-waarde in het jacuzziwater te controleren
Een te hoge pH-waarde boven de 7,6 kan ook een blijvend effect hebben op het bubbelplezier in de jacuzzi. Als de pH-waarde te hoof of te laag is, wordt het water alkalisch genoemd. Door regelmatig het water in de jacuzzi te controleren met pH teststrips, kun je altijd de pH waarde meten.

Breng het water van je jacuzzi in evenwicht

Hoewel water in de opblaasbare jacuzzi er altijd hetzelfde uitziet, kunnen waterparameters zoals pH-waarde of waterhardheid sterk variëren. Het is daarom belangrijk om het water direct na het vullen in evenwicht te brengen om regelmatig wateronderhoud zo goed mogelijk te houden is de waterhardheid , alkaliteit en de pH-waarde van belang.

De totale hardheid is een maat voor het gehalte aan voornamelijk calcium en magnesium in het water. Als de waarde hoger is dan 200 mg / L, kan bij verhitting van het water kalkaanslag op de wanden van de jacuzzi ontstaan ​​en zo tot ruwe oppervlakten van de jacuzzi leiden.

Een andere waarde wat een belangrijke rol is bij de wateronderhoud: de alkaliteit (TA-waarde). Als deze te laag of te hoog is, schommelt de pH-waarde en is deze weer moeilijk in te stellen, speciaal daarvoor hebben we TA-plus en TA-minus verkrijgbaar. Een te lage pH waarde kan de opblaasbare jacuzzi beschadigen en huid- en oogirritatie veroorzaken. De ideale TA-waarde ligt tussen 125 – 150 mg / L.