pH-plus en pH-minus

pH-waarde verhogen of pH waarde verlagen

Alle producten voor de juiste pH-waarde

De pH-waarden is een belangrijk onderdeel bij stabiel en veilig water. De pH waarden op de schaal lopen van 0 (zuur) tot 14 (basisch). De pH-waarde 7 wordt in dit geval als goed beschouwd – voor opblaasbare jacuzzi’s wordt een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 aanbevolen, omdat in dit geval de desinfectiemiddelen zo goed mogelijk werken.

 Een te hoge of te lage pH-waarde

Als de pH waarde te laag is, kan dit leiden tot huid- en oogirritatie – hoge pH-waarde kan leiden tot kalkaanslag en metaalafzettingen. Je kunt altijd de pH controleren met behulp van pH- meetstrips. Wijkt de pH-waarde af, dan kun je deze weer corrigeren door pH-plus of pH-minus.

hoe reinig en desinfecteer je een opblaasbare jacuzzi met zout? Opblaasbare jacuzzi zoutwater

TIP: Jacuzzi desinfecteren met zout

Er zijn maar weinig dingen die beter zijn als een eigen opblaasbare jacuzzi hebben in je tuin. Na een lange dag werken stap je eigen jacuzzi. Met een gekoeld drankje in de aanslag geniet je van een heerlijk avond...

het onderhouden van een opblaasbare jacuzzi handige wateronderhoud tips

Zo onderhoud je jouw opblaasbare jacuzzi

Heb een eigen opblaasbare jacuzzi? Je geniet regelmatig van een heerlijk warm bed met bubbels. De volledige spa beleving creëer je eenvoudig gewoon zelf bij jou thuis. Wil je altijd kunnen genieten van je opblaasbare jacuzzi? Dan is het...

waterkwaliteit en onderhoud van water van je opblaasbare jacuzzi

Waterbehandeling van je opblaasbare jacuzzi.

Heb je een opblaasbare jacuzzi? Dan wil je natuurlijk altijd schoon en fris water. Er zijn enkele basisregels die je moet volgen om het water zo schoon en hygiënisch mogelijk te houden.Maak de filter regelmatig schoonDe eerste stap van...

pH-waarde jacuzzi

Het jacuzzi water regelmatige reiniging en controleren van de waterkwaliteit is belangrijk. De controle van de pH-waarde is van bijzonder belang. Alleen als de pH-waarde goed is, kun je weer veilig bubbelen.

Mogelijke gevolgen van een lage of te hoge Ph waarde zijn:

  • vermindering van uitvlokking,
  • Irritatie op de huid en ogen,
  • Chloor kan niet optimaal zijn werk doen
  • Kalkaanslag
  • Onaangename geuren.

Controleer de pH waarde met teststrips

De regelmatige controle van de pH-waarde in het jacuzziwater maakt deel uit van wateronderhoud en is eenvoudig toe te passen. Met behulp van pH teststrips, die eenvoudig in het water worden gehouden, kan de pH-waarde snel gemeten worden. Als alternatief zijn er ook elektronische pH meetapparatuur verkrijgbaar waarmee zowel de zuurgraad als het chloorgehalte kan worden bepaald.

Indien er toch een afwijkingen is van de pH waarde, raden we je aan hier niet lang mee te wachten. Om de pH-waarde te verlagen vind je in onze jacuzzi shop PH Min tabletten, waarmee de waterkwaliteit verbeterd kan worden. Als de pH-waarde te laag is, wordt ons PH Plus granulaat gebruikt.

Neem een ​​kijkje in onze jacuzzi winkel in de rubriek waterverzorging. Hier vindt je alles wat je nodig heeft voor de perfecte verzorging van je opblaasbare jacuzzi.

Een goede pH waarde is belangrijk

De pH-waarde van het water is belangrijk voor de kwaliteit van het jacuzziwater. Het laat zien hoe zuur of alkalisch het water is. Een goede pH-waarde ligt tussen de 7,2 en 7,6. Een te hoge of te lage pH-waarde heeft niet alleen een slecht effect op het waterkwaliteit, maar ook op de functionaliteit van de jacuzzi.

Als de pH-waarde lager is dan 7,2, betekent dit dat het water te zuur is. Dit betekent dat belangrijke delen van het water worden blootgesteld aan een verhoogd risico. Hierdoor kunnen zowel de jacuzzipomp als andere onderdelen en accessoires beschadigd raken. De functionaliteit van het gehele systeem wordt daardoor op de lange termijn beschadigd.

Gebruik teststrips om de pH-waarde in het jacuzziwater te controleren
Een te hoge pH-waarde boven de 7,6 kan ook een blijvend effect hebben op het bubbelplezier in de jacuzzi. Als de pH-waarde te hoof of te laag is, wordt het water alkalisch genoemd. Door regelmatig het water in de jacuzzi te controleren met pH teststrips, kun je altijd de pH waarde meten.

Breng het water van je jacuzzi in evenwicht

Hoewel water in de opblaasbare jacuzzi er altijd hetzelfde uitziet, kunnen waterparameters zoals pH-waarde of waterhardheid sterk variëren. Het is daarom belangrijk om het water direct na het vullen in evenwicht te brengen om regelmatig wateronderhoud zo goed mogelijk te houden is de waterhardheid , alkaliteit en de pH-waarde van belang.

De totale hardheid is een maat voor het gehalte aan voornamelijk calcium en magnesium in het water. Als de waarde hoger is dan 200 mg / L, kan bij verhitting van het water kalkaanslag op de wanden van de jacuzzi ontstaan ​​en zo tot ruwe oppervlakten van de jacuzzi leiden.

Een andere waarde wat een belangrijke rol is bij de wateronderhoud: de alkaliteit (TA-waarde). Als deze te laag of te hoog is, schommelt de pH-waarde en is deze weer moeilijk in te stellen, speciaal daarvoor hebben we TA-plus en TA-minus verkrijgbaar. Een te lage pH waarde kan de opblaasbare jacuzzi beschadigen en huid- en oogirritatie veroorzaken. De ideale TA-waarde ligt tussen 125 – 150 mg / L.