Tips opblaasbare jacuzzi

Alles over de opblaasbare jacuzzi

54 meest gestelde vragen over opblaasbare jacuzzi’s

Een opblaasbare jacuzzi is een prima alternatief voor een vaste jacuzzi. Niet voor niets kiezen steeds meer mensen voor een opblaasbaar jacuzzi. Het is goedkoper en werkt net zo goed. Heerlijk zo´n warm bubbelbad in je eigen tuin of terras, maar hoe werkt een opblaasbare jacuzzi eigenlijk en wat heb je ervoor nodig? We hebben de meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Staat jouw vraag er wel bij? Klik erop en je wordt direct naar het antwoord gestuurd.

Veelgestelde vragen over de opblaasbare jacuzzi

Voor hoeveel personen is een opblaasbare jacuzzi geschikt?

Hoeveel mensen er in een opblaasbare jacuzzi passen, verschilt per opblaasbare jacuzzi. De meest verkochte jacuzzi’s zijn voor 4 tot 7 personen. Bij onze product-omschrijvingen staat altijd voor hoeveel personen het geschikt is.

2. Mag een opblaasbare jacuzzi op een betonnen vloer?

Je kunt je opblaasbare jacuzzi op een betonnen vloer plaatsen. Het is wel aan te raden om er een zeil of doek onder te plaatsen, zodat een ruwe grond de onderkant niet kan beschadigen. Daarnaast kunnen er altijd scherpe objecten liggen die een lekkage kunnen veroorzaken. Bij de jacuzzi’s die wij verkopen wordt vaak standaard een grondzeil meegeleverd.

3. Kan de opblaasbare jacuzzi het hele jaar door blijven staan?

In principe kun je een opblaasbare jacuzzi het hele jaar laten staan. Het vereist wel onderhoud. Sluit na gebruik altijd het bad af met de meegeleverde cover. Zo komt er geen vuil zoals blaadjes en duivenpoep in het water. Filter daarnaast het water met een filterpomp. Deze wordt vaak door ons met de jacuzzi’s meegeleverd.

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi: Wil je energiekosten besparen? Laat de kachel dan aanstaan op een iets lagere temperatuur. Zo hoef je het telkens maar weer een beetje op te warmen. Nog een voordeel van de kachel aan laten staan: als het te koud is buiten, dan kunnen er scheuren in de voering ontstaan. Een warme watertemperatuur voorkomt dit.

Is het echt heel koud, onder de vijf graden? Dan raden we aan om de jacuzzi op te bergen. Er kunnen onderdelen bevriezen. Heb je een schuurtje of zet je de jacuzzi binnen, dan vormt dat natuurlijk geen probleem.

4. Moet ik chemicaliën gebruiken voor het schoonhouden van de jacuzzi?

Ja, dit is zeker aan te raden. Om het water veilig en schoon te houden voor alle gebruikers, kun je verschillende ontsmettingsmiddelen gebruiken, zoals chloor. Deze vind je ook terug in ons assortiment. Uiteraard vind je hierbij een goede handleiding voor het correct gebruik van chloortabletten.

5. Krijg ik garantie op de opblaasbare jacuzzi?

Ja, je krijgt uiteraard fabrieksgarantie op je nieuwe jacuzzi. Op het Intex opblaasbare bubbelbad zelf krijg je 2 jaar garantie en op de elektrische onderdelen krijg je een jaar garantie vanuit de fabriek. Ondervind je problemen met je opblaasbare jacuzzi? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts adviseren je graag over de stappen die genomen moeten worden om het probleem op te lossen.

6. Hoe onderhoud ik mijn opblaasbare jacuzzi?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk gebruikmaken van je opblaasbare jacuzzi. Daarvoor zal je onderhoud moeten uitvoeren. Geen zorgen, dat onderhoud valt best mee. Het begint al bij iets heel simpels: houd scherpe objecten uit de buurt. Laat geen glas liggen en leg een zeil onder de jacuzzi voor de ruwe ondergrond. Gebruik ook de cover die meestal bij je jacuzzi wordt geleverd, zo houd je vuil weg uit de opblaasbare jacuzzi. Daarnaast kun je het jezelf gemakkelijk maken met een filterpomp. Zo wordt het vuil automatisch uit je opblaasbare jacuzzi verwijderd.

Een filterpomp wordt altijd meegeleverd met je nieuwe jacuzzi. Let ook op de pH-waarde. Deze kun je meten met een teststrip. Om de pH-waarde weer in balans te krijgen, zijn er verschillende pH poeders op de markt.

Vergeet ook niet de jacuzzi zelf schoon te maken! Doe dit niet met agressieve middelen maar met milde schoonmaakmiddelen. Gebruik vooral geen schuursponzen of borstels. Lees hier meer over het desinfecteren van de jacuzzi en hier meer over het onderhoud aan een jacuzzi.

7. Hoe voorkom ik dat er vuil in het water terecht komt?

Bij onze opblaasbare jacuzzi´s wordt een cover of zeil meegeleverd. Zo kun je altijd je jacuzzi afsluiten als je er niet meer inzit. Dit voorkomt vuil in het water, zoals blaadjes en insecten. Daarnaast kun je natuurlijk een zeefje of filterpomp gebruiken. Het meeste vuil komt echter vanaf de voeten. Maak daarom je voeten schoon voordat je erin gaat, bijvoorbeeld met een van onze speciale voetenbaden.

8. Hoe kan ik mijn gras, gazon of beton beschermen tegen de jacuzzi?

Het is helaas niet mogelijk om je gras of gazon te beschermen tegen het zware gewicht van de opblaasbare jacuzzi. Kijk van te voren altijd of je ondergrond sterk genoeg is voor het gewicht, voordat je de jacuzzi plaatst. Je jacuzzi op het gras zetten kan zorgen voor roestvorming aan de pomp. Hierbij komt de garantie te vervallen. Verder kan er schimmelvorming ontstaan op beton. Dit kun je voorkomen door vaak te dweilen. Een makkelijkere manier om de ondergrond te beschermen, is om het meegeleverde grondzeil onder de jacuzzi te plaatsen.

9. Kan de zon de opblaasbare jacuzzi beschadigen?

De zon komt de opblaasbare jacuzzi helaas niet ten goede. UV-straling is namelijk slecht voor de kwaliteit van PVC. Gelukkig zijn bij alle opblaasbare jacuzzi’s maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Ze beschikken over UV-remmers die de invloed van de zon vertragen.

Je kunt de opblaasbare jacuzzi dus beter niet de hele dag in de zon laten staan. Zet deze in de schaduw of leg een zeil over de gehele jacuzzi wanneer deze ongebruikt is.

10. Hoe weet ik hoeveel water er in mijn opblaasbare jacuzzi moet?

Hoeveel water er in de opblaasbare jacuzzi mag, staat aangegeven in de jacuzzi zelf. Er is een minimumlijn en een maximumlijn. Houd het water hiertussen in. Het bad moet in ieder geval tot het minimum gevuld worden om bubbels te creëren. Let op: vul het bad niet tot de rand van het zwembad. Hierdoor kan de pomp falen.

Let ook op bij het vullen dat er geen waterspetters op de elektrische onderdelen komen. Heb je het bad gevuld? Check de luchtdruk opnieuw met een manometer. Plaats deze in het geschikte ventiel. Is het erg warm of staat de jacuzzi in de volle zon? Dan is het aan te raden om de luchtdruk iets te verlagen en om dus wat lucht uit het bad te laten lopen.

11. Hoe lang duurt het vullen van een opblaasbare jacuzzi?

Het is niet precies te zeggen hoelang het voor jou duurt om je bad te vullen. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel water er in je bad past, tot hoever je het vult, wat de druk van jouw waterslang is, etc. Trek er ongeveer een half uur voor uit als je gebruikmaakt van een reguliere tuinslang. Bespaar tijd en start op tijd met het vullen, zodat je ondertussen je bikini of zwembroek aan kan doen, de waterballonnen vult en de drankjes erbij pakt.

12. Hoe lang gaat mijn opblaasbare jacuzzi mee?

Je weet helaas niet van tevoren hoelang je opblaasbare bubbelbad zal meegaan. In onze webshop koop je altijd een jacuzzi van top kwaliteit inclusief garantie. Wil je de levensduur verlengen, onderhoud het bad dan goed. Zorg ervoor dat je zowel het water schoonhoudt met bijvoorbeeld een filterpomp of chemicaliën, maar ook dat je de jacuzzi zelf schoonhoudt met milde schoonmaakmiddelen. Sluit de jacuzzi na gebruik altijd af met een cover en voorzie de onderkant van een zeil, om schade door scherpe of ruwe oppervlakken te voorkomen.

Vul de jacuzzi nooit met heel heet water of zelfs kokend water. Gebruik enkel lauw of koud water om het bad te vullen. Controleer iedere week de waterkwaliteit en pH-waarde. Kijk eens per twee weken of het filter nog goed werkt en voer een backwash en rinse uit. Vul het bad eens per drie maanden opnieuw met schoon water. Laat de opblaasbare jacuzzi niet in de volle zon staan en berg deze op bij minder dan 5 graden.

13. Hoeveel lucht moet er in de opblaasbare jacuzzi?

De opblaasbare jacuzzi mag opgeblazen worden tot 85%, totdat deze stabiel aanvoelt. Pas op, pomp er nooit te veel lucht in. Gebruik de manometer om de luchtdruk te meten. Komt het wijzertje op je meter in het groene gebied? Dan is de luchtdruk helemaal goed. Zit er te veel lucht in? Laat er wat lucht uitlopen om barsten in je jacuzzi te voorkomen. Lees hier meer over de installatie van een jacuzzi.

14. Hoe vaak moet het water worden ververst?

Hoe beter je het water onderhoudt, hoe langer je ermee kunt doen. Dat bespaart een hoop waterkosten. Zorg ervoor dat je het water schoonhoudt, eventueel met zeefjes of ontsmettingsmiddelen, maar het liefst met een filterpomp. Wanneer je iedere dag je filterpomp hebt aanstaan, kun je maximaal drie maanden met hetzelfde water doen. Je kunt bij ons een speciaal ontsmettingsmiddel voor je opblaasbare jacuzzi bestellen. Gebruik je liever geen ontsmettingsmiddelen zoals chloor? Ververs het water dan eens per maand.

15. Hoe vaak moet ik de filter cartridge schoonmaken of vervangen?

Je zult regelmatig de filter cartridge van je pomp moeten schoonmaken en vervangen. Hoe vaak? Dat is afhankelijk van meerdere factoren, zoals hoeveel mensen de jacuzzi gebruiken en hoe vaak. Over het algemeen is het voldoende om eens per twee weken je filter cartridge te reinigen. Wist je dat je twee filter cartridges kunt gebruiken? De ene wordt eerst in gebruik genomen, totdat deze vervuild is. Dan wordt het andere filter gebruikt en kun je ondertussen het eerste filter weer schoonmaken. Je kunt blijven wisselen totdat de filter cartridge op is. Maak je de cartridge telkens goed schoon, dan kun je er meestal zo’n zes weken mee doen.

Hoe maak je de filter cartridge schoon? Spoel altijd eerst het filter goed om. Vul een emmer met reinigingsmiddel en laat het filter er een nachtje in weken. Hierna spoel je het filter nog een keer om. Laat het vervolgens in de lucht drogen. Lees hier meer over het onderhouden van het bubbelbad.

16. Kan ik jullie volgen op social media?

Volg onze Facebookpagina voor updates en informatie over onze opblaasbare jacuzzi’s! We houden je op de hoogte van nieuwe jacuzzi’s, tips om je jacuzzi te onderhouden en leuke aanbiedingen.

17. Is het veilig om huisdieren in de opblaasbare jacuzzi te laten spelen?

Het is niet aan te raden om huisdieren in de buurt van je opblaasbare jacuzzi te laten. Laat staan zwemmen. Katten, maar ook honden, hebben scherpe nagels die lekkages kunnen veroorzaken. Daarnaast kunnen ze in de voering bijten. Deze schade valt onder ‘oneigenlijk gebruik’, waardoor de schade ook niet op de garantie kan worden verhaald. Bij oneigenlijk gebruik komt de fabrieksgarantie te vervallen.

18. Hoe moet ik een lek repareren?

Wanneer je een lek in je opblaasbare jacuzzi hebt, moet je deze zo snel mogelijk repareren. Het is daarom handig om altijd een reparatiekit bij de hand te hebben. Er wordt altijd een reparatiestaal meegeleverd. Om veiligheidsredenen is de reparatielijm niet meegeleverd. Het is dus aan te raden om zelf een reparatiekit te kopen bij een specialist.

Help! Mijn opblaasbare jacuzzi loopt leeg: Bij hele kleine gaatjes die bijvoorbeeld zijn ontstaan door een kattennagel of speld, hoef je enkel de lijm te gebruiken. Twee of drie druppels lijm zijn genoeg om het gaatje mee te vullen. Laat dit uiteraard even drogen en raak het verder niet aan.

Heb je een groter gat? Knip het reparatiemateriaal iets ruimer dan het gat, met 1 tot 2 centimeter extra aan alle kanten. Breng vervolgens lijm aan rondom het gat of de scheur en ook op het reparatiemateriaal. Druk het materiaal twee tot drie minuten lang tegen de beschadiging aan. Laat het drogen en blaas de jacuzzi pas na minimaal 24 uur weer op. Lees hier de volledige handleiding voor het repareren van een jacuzzi. Wat moet je doen als je opblaasbare jacuzzi leegloopt?

19. Hoe en hoe vaak moet ik de kwaliteit van het water testen?

Je krijgt bij je opblaasbare jacuzzi teststrips geleverd. Hiermee kun je de pH-waarde en dus de kwaliteit van het water testen. In de ideale situatie doe je dit iedere keer voordat je het bad wilt instappen. Is de pH-waarde tussen de 7,2 en 7,6? Dan is het prima. Is het afwijkend, dan is aan te raden om een chemische reiniging te doen met bijvoorbeeld chloor.

Je meet ook het alkaliteit gehalte. Deze dient tussen de 60 en 120 ppm te liggen, maar idealiter 80 ppm. Is het alkaliteit gehalte te hoog? Voeg dan cyaanzuur of natriumbisulfaat toe. Is het gehalte juist te laag? Dan voeg je natriumbicarbonaat toe. Voor de precieze hoeveelheden raadpleeg je de handleiding.

Let ook op het vrije chloor gehalte, oftewel het gehalte aan ongebonden chloor in je zwemwater. Is het te laag? Dan zit er te weinig chloor in en loopt het water risico. Van een te hoog gehalte kun je irritaties krijgen zoals oog- en huidirritatie, maar ook bijvoorbeeld roestvorming op het metaal. Daarnaast zorgt dit voor een afbraak van het alkalisch vermogen.

Gebruik je de opblaasbare jacuzzi soms een tijdje niet? Dan loopt het water risico op bacteriën omdat het te lang heeft stilgestaan. Test dan het water minimaal eens per week.

20. Kan een opblaasbare jacuzzi zowel binnen als buiten staan?

De opblaasbare jacuzzi kan binnen en buiten worden geplaatst. Beide hebben voor- en nadelen. Zet je de jacuzzi buiten, dan hoef je je niet druk te maken over water wat over de rand valt. Ook staat de jacuzzi in de tuin of op het dakterras waarschijnlijk minder in de weg dan in huis. Een jacuzzi past meestal helaas niet in de badkamer en zet je deze in de woon- of slaapkamer, dan kun je vochtproblemen ervaren door de warmte.

Het is belangrijk om goed te ventileren. Kijk ook of jouw vloer het gewicht kan verdragen. Wel is het luxe om je jacuzzi binnen te hebben staan en heb je minder last van vuil en blaadjes in het water. Kies je voor een jacuzzi in de tuin, dan heb je weer minder privacy en ben je afhankelijk van het weer. Is het te koud buiten met veel wind, of regent het? Dan ga je er al minder snel in. Daarnaast is het oppervlak onder de opblaasbare jacuzzi mogelijk ruw of scherp, wat de jacuzzi kan beschadigen.

21. Waardoor staat mijn opblaasbare bubbelbad scheef?

Staat je opblaasbare jacuzzi scheef en vliegt er daarom te veel water over de rand? Check voordat je het bad neerzet altijd of de grond recht is en niet afloopt. Is de gehele tuin scheef? Vul het bad dan slechts tot de minimumlijn, zodat er minder kans ontstaat dat het water over de rand gaat. Leg het zeil onder de jacuzzi altijd recht en vermijd kreukels.

22. Kan ik schoonmaakproducten met broom en chloor gebruiken voor ontsmetting?

Combineer nooit chloor en broom. Dit is een gevaarlijke combinatie. Wil je overstappen van chloor naar broom of andersom, laat het bad dan eerst helemaal leeglopen, maak het schoon en vul het vervolgens opnieuw. Ontsmettingsmiddel kopen? Kijk in onze webshop voor geschikte reinigingsmiddelen.

23. Het water ruikt sterk chemisch en mijn huid is geïrriteerd. Wat nu?

Waarschijnlijk is het vrije chloor gehalte te hoog. Dat betekent dat er te veel ongebonden chloor in je zwembad zit. Dit kan zorgen voor oogirritaties of huidirritaties. Laat de spa helemaal leeglopen, maak het schoon en vul opnieuw met water. Zorg er vervolgens voor dat je een aanbevolen hoeveelheid chloor gebruikt. Lees voor meer informatie de pagina over onderhoud. Het belang van testen van de pH waarde

24. Kan ik het opblaasbare bubbelbad buiten gebruiken met koud weer?

Je kunt de jacuzzi gebruiken tot een buitentemperatuur van 5 graden. Hieronder raden we niet aan om de jacuzzi te gebruiken. Bepaalde onderdelen lopen dan risico op bevriezing, zoals de leidingen en pomp. Berg de jacuzzi tijdelijk op, tot de temperatuur weer geschikt is. Als je hier geen ruimte voor hebt, bescherm de jacuzzi dan tegen de kou. Dit kun je doen met speciale barrière matten die de kou vanuit de grond tegenhouden.

25. Wat moet ik doen om een ondergrond gereed te maken voor het gebruik van de spa?

In principe kun je de opblaasbare spa overal neerzetten. Let er wel op dat de grond niet scheef is en dat er geen voorwerpen onder liggen. Ook is het sterk aan te raden om de bijgeleverde grondmat te gebruiken. Deze isoleert tegen de kou van de grond en voorkomt beschadiging door ruwe oppervlakken of scherpe objecten. Kijk ook of de ondergrond het gewicht van de opblaasbare jacuzzi aankan.

26. In hoeverre mag de opblaasbare jacuzzi scheef staan?

Je jacuzzi op een helling zetten? Dat raden we sterk af. Zorg waar mogelijk voor een geheel vlakke ondergrond. Doe je dit niet, dan gaat er te veel water over de rand heen en dat is verspilling. Daarnaast loopt het water naar één kant. Dat is te zwaar voor je jacuzzi. Je ziet al of de jacuzzi scheef staat als je aan het vullen bent. Stop met vullen en kijk of je de jacuzzi op een rechter oppervlak kan zetten, of dat er misschien iets onder ligt. Wanneer de spa te scheef staat, kan hij instorten.

27. Op wat voor ondergrond mag de opblaasbare spa staan?

Zet je de opblaasbare jacuzzi buiten? Let er dan vooral op dat het niet op een scherp oppervlak staat. Gebruik altijd het meegeleverde grondzeil om beschadigingen te voorkomen. Daarnaast dient de jacuzzi op een recht oppervlak te staan. Staat deze scheef? Dan trekt het water te veel naar een kant en wordt die kant te erg belast. Daarnaast vliegt het water mogelijk over de rand heen als de bubbelfunctie aanstaat. Dat is zonde. Plaats een opblaasbare jacuzzi niet op zand of modder.

Plaats je de opblaasbare jacuzzi binnen? Houd er rekening mee dat er zo nu en dan water kan spetteren of vallen op de vloer. Idealiter zet je een bubbelbad op tegels of een gietvloer. Laminaat of hout kan bol gaan staan. Gebruik ook het grondzeil om wateroverlast te voorkomen.

28. Hoe diep is mijn opblaasbare jacuzzi?

Hoe diep een bubbelbad is, verschilt natuurlijk per product. Ons advies is om de jacuzzi te vullen met 80% van de maximale capaciteit. Bij de meeste spa’s zal dit rond een hoogte van 45 centimeter liggen. Kijk vooral naar de minimum- en maximumlijn bij het vullen.

29. Is het materiaal van mijn opblaasbare jacuzzi van goede kwaliteit?

Alle jacuzzi’s die wij verkopen zijn van top kwaliteit. Ze zijn gemaakt van duurzaam en hoogwaardig PVC. De exacte materialen verschillen per jacuzzi. Hierover vind je meer in de product-omschrijving en specificaties van de specifieke jacuzzi’s.

30. Hoe reinig ik het opblaasbare bubbelbad voordat ik het opberg?

Reinig de jacuzzi altijd met milde reinigingsmiddelen, zoals afwasmiddel. Gebruik nooit een schuurspons of afwasborstel, dit kan de jacuzzi beschadigen. Maak het bad schoon met een doek. Gebruik geen heet water voor de schoonmaak. Kies voor lauw water om de zeep mee weg te spoelen. Ga je de jacuzzi opbergen? Laat deze dan eerst helemaal drogen in de lucht, of gebruik een zachte doek.

31. Hoe maak ik een opblaasbare jacuzzi leeg en droog?  

  1. Schakel de jacuzzi uit en trek de stekker eruit.
  2. Bevestig een tuinslang op het waterafvoerverloopstuk van je jacuzzi. Leg de slang neer op een plek waar het water goed kan weglopen.
  3. Verwijder de dop van het uitlaatventiel aan de buitenzijde van de jacuzzi. Koppel vervolgens het waterafvoerverloopstuk aan het uitlaatventiel.
  4. Aan de binnenzijde van het bad trek je de dop van het uitlaatventiel eruit, zodat het zwembadwater wegloopt via de slang.
  5. Komt er niks meer uit de slang? Kantel de spa om het laatste beetje water eruit te laten.
  6.  Maak nu het uitloopventiel los. Deze vind je op de control unit. Leeg deze totdat er niks meer uit komt.
  7. Droog de natte elektrische onderdelen van de spa met een theedoek.
  8. Laat de jacuzzi en control unit aan de lucht drogen.

32. Wat gebeurt er wanneer ik de in- en uitvoer al losschroef terwijl het opblaasbare bubbelbad nog vol staat?

Ontstaat er storing of schade? Nee, dat niet. Wel komt er erg veel water vrij waardoor je wateroverlast kunt ervaren. Wil je de jacuzzi legen, doe dit dan met een tuinslang. In vraag 31 lees je hoe dit precies in zijn werking gaat.

33. Ik gebruik de filterpomp regelmatig en heb toch algen. Hoe kan dit?

Een filterpomp is zeker aan te raden om je water iedere dag zo schoon mogelijk te houden. Het is helaas niet genoeg om enkel een filterpomp te gebruiken. Je zult ook ontsmettingsmiddelen nodig hebben om het chloor- en pH-gehalte op de juiste waarde te houden. Test deze waarden met de meegeleverde strips.

34. Kan gebruik van chemicaliën schade veroorzaken?

Het overmatig gebruiken van chemicaliën kan helaas schade veroorzaken aan je opblaasbare jacuzzi. Het is daarnaast ook niet goed voor je eigen gezondheid. Gebruik daarom altijd de aanbevolen hoeveelheden chloor en broom. Lees meer over de fysieke en mentale voor- en nadelen van een jacuzzi.

35. Waarom mag ik geen verlengsnoer gebruiken?

Verlengsnoeren zijn vaak niet sterk genoeg voor een opblaasbare jacuzzi. Daarnaast is het ook gevaarlijk om een stekkerdoos binnen één meter van de jacuzzi te leggen. Heb je geen stopcontact dichtbij? Koop dan een speciaal verlengsnoer voor opblaasbare jacuzzi’s. Deze zijn precies sterk en lang genoeg. In de instructies staat zelfs dat je een verlengsnoer helemaal niet mag gebruiken, dit om het risico van een elektrische schok te verkleinen wanneer je met natte handen aan een verlengsnoer komt.

36. Is de verwarming defect als de verwarmingsbutton geen licht geeft?

Waarschijnlijk niet. Het kan zijn dat de ingestelde temperatuur lager is dan de omgevingstemperatuur, of de temperatuur van het water. Het water is mogelijk nog niet klaar met opwarmen en dus geeft het lampje nog geen licht.

37. Waarom stoppen de bubbels vanzelf na 30 minuten?

Uit veiligheidsoverwegingen heeft je jacuzzi een stopfunctie. Dit werkt geheel automatisch. Afhankelijk van het model kun je de bubbels zelf na een aantal minuten weer handmatig aanzetten. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

38. Waarom gaat de filterfunctie ook aan als ik de verwarmingsfunctie aanzet?

Als je de verwarming aanzet, gaat de filterfunctie ook automatisch aan. Je kunt deze functie dan ook niet uitzetten met de filterknop. Je zet het filtratiesysteem weer tegelijk uit met de verwarmingsknop.

39. Hoe houd ik het water zo lang mogelijk warm?

Bij een opblaasbare jacuzzi wordt ook een cover geleverd. Hiermee kun je de spa afsluiten. Zo blijft het water langer warm. Het water wordt ook sneller warm wanneer je de cover erop plaatst bij het opwarmen. Heb je geen cover meer of is deze stuk? Kijk voor een nieuwe jacuzzi cover in de categorie accessoires. Zet de jacuzzi ook beschut neer, bijvoorbeeld bij de schutting of zet er windschermen omheen.

40. Wat betekenen de foutcodes SPH en SPL op het led scherm?

Mogelijk is de verbinding van de stekkerdoos niet sterk genoeg. Check dit als volgt. Trek de stekker uit het stopcontact en steek de stekker er vervolgens weer in. Zet nu de jacuzzi weer aan. Krijg je nog steeds SPH of SPL te zien? Dan ligt het aan de temperatuur. SPL geeft aan dat de temperatuur onder nul ligt. Controleer of er misschien ijs in het bad zit en zorg er met wat warm water voor dat het boven nul komt. Vervolgens werkt de opblaasbare spa weer. Krijg je SPH te zien? Dit betekent dat het water een abnormaal hoge temperatuur heeft. Blijft deze melding aanwezig, ook nadat je de thermostaat lager hebt gezet en er koud water bij hebt gegooid? Stap dan niet in de spa, maar neem contact op met de klantenservice.

41. Kan ik voor de opblaasbare spa een kleine generator gebruiken?

We raden af om een generator te gebruiken voor je opblaasbare jacuzzi, tenzij het echt niet anders kan. Ben je genoodzaakt om een generator te gebruiken? Wees er dan zeker van dat de generator een stabiele sinusvormige wisselstroom heeft en de vereiste elektriciteitsspanning. Merk je op dat er problemen ontstaan bij het gebruik van de generator, dan kun je niet terugvallen op de fabrieksgarantie.

42. Wat is de maximumtemperatuur van een opblaasbare jacuzzi?

De maximale temperatuur op opblaasbare bubbelbaden is 42 graden Celsius. In sommige omstandigheden komt het voor dat de temperatuur niet verder oploopt dan 38 graden Celsius. Dit is vooral het geval wanneer de buitentemperatuur kouder is dan 10 graden Celsius, of wanneer er veel wind is. Ben je het zwembad nog aan het verwarmen en zet je de bubbelvorming al aan? Ook dat kan de snelheid van het opwarmen beïnvloeden.

43. Hoe blaas ik het opblaasbare jacuzzi op en hoe laat ik deze leeg lopen?

Opblaasbare spa´s beschikken over twee kleppen, een luchtklep om de jacuzzi op te blazen en een tweede klep om de luchtdichtheid te meten en de spa te laten leeglopen. Gebruik de manometer om de luchtdruk te meten. Je kunt de spa opblazen tot maximaal 85% van de totale luchtcapaciteit. Komt de wijzer in groen gebied? Dan is de luchtdruk in orde. Is de luchtdruk te hoog? Dit kan schade veroorzaken aan je jacuzzi. Laat er dan wat lucht uitlopen via hetzelfde gat.

44. Hoe verhoog ik de levensduur van de filterpomp?

Om de levensduur van je filterpomp te optimaliseren, moet je deze goed schoonhouden. Hoe vaak je deze schoonmaakt, is afhankelijk van de mate van gebruik en het aantal gebruikers. Je kunt het filter met azijn reinigen. Maak de filterpomp los van de schakelkast om het vervolgens goed schoon te maken. Hierbij verdient het schoepenrad extra aandacht. Lees hier ook over het onderhoud van de filters.

45. De weergegeven temperatuur wijkt af van de werkelijke temperatuur. Hoe kan dat?

De thermostaat van de jacuzzi kan maximaal twee graden afwijken van de daadwerkelijke temperatuur. Je kunt in dit geval het best vertrouwen op je eigen thermometer. Is het verschil meer dan twee graden? Neem dan contact op met de klantenservice.

46. Opblaasbare jacuzzi 2ehands gekocht. Heb ik dan nog garantie?

Nee, de fabrieksgarantie is uitsluitend geldig voor de oorspronkelijke eigenaar(s). Als tweede eigenaar kunt u geen gebruikmaken van deze garantie.

47. Met wie moet ik contact opnemen als ik een claim wil indienen onder de garantie?

Ervaar je problemen met je opblaasbare jacuzzi? Neem contact met ons op. We luisteren graag naar het probleem en bekijken welke stappen er gezet moeten worden om het probleem op te lossen. We zullen beoordelen of het probleem onder de garantie valt.

Op het opblaasbare gedeelte heb je zes maanden garantie en op de elektrische onderdelen twaalf maanden garantie. Bekijk ook de volledige procedure omtrent garantie en retourneren.

48. Waar vind ik het serienummer van de opblaasbare jacuzzi?

Het serienummer vind je onder het bedieningspaneel van de opblaasbare jacuzzi. Soms staat het serienummer op de achterzijde van het paneel.

49. Stroomverbruik van een opblaasbare jacuzzi

De kosten zijn afhankelijk van de mate en wijze van gebruik. Hoe lang gebruik je de spa, of verschilt dit per dag? Hoeveel mensen zitten in het bubbelbad en welke temperatuur stel je in? Daardoor weet je niet precies hoeveel je achteraf aan stroomkosten gaat betalen. Wel kun je een schatting maken.

De verwarmingsfunctie verbruikt tussen de 1,5 en 6,75 kW per uur. Het filter verbruikt tussen de 0,035 en 0,06 kW per uur. Ook de massagestand verbruikt uiteraard stroom, zo tussen de 0,5 en 0,72 kW per uur.

Wanneer je alle functies dagelijks een half uur gebruikt, dan zal je waarschijnlijk zo’n 3 tot 4 euro per dag uitgeven aan stroom. Lees meer over de onderhoudskosten van een bubbelbad door de link te volgen.

50. Hoe lang duurt het opwarmen van mijn opblaasbare jacuzzi?

Hoe lang het duurt om het water op te warmen, is afhankelijk van de weersomstandigheden, de starttemperatuur en met hoeveel water je het gevuld hebt. Gemiddeld duurt het een uur om je water 0,9 tot 1,5 graden op te warmen. Dit kan dus best even duren. Vul het bad daarom met lauw of warm water, om tijd te besparen. Let op: nooit heet of kokend water gebruiken om te vullen.

51. Hoeveel daalt de watertemperatuur ’s nachts?

Hoeveel je watertemperatuur daalt in de nacht, hangt natuurlijk af van de buitentemperatuur. Is het minder dan 5 graden Celsius, dan is het niet aan te raden om de jacuzzi buiten te laten staan. Naast dat er onderdelen kunnen bevriezen, blijft je water lastig op temperatuur. Heb je de verwarming in de nacht aan? Het water is lastig om op te warmen bij zo’n koude temperatuur en dit zal je in de energiekosten merken.

Wanneer we kijken naar de nachttemperaturen van het lenteseizoen, dan hebben tests uitgewezen dat de watertemperatuur ongeveer 1 graad Celsius daalt in een tijdsbestek van 5 uren.

52. Waar kan ik extra filter cartridges kopen?

Nieuwe filter cartridges kun je in de speciaalzaak of online kopen. Uiteraard kun je deze ook bij ons bestellen. Heb je een jacuzzi bij ons gekocht? In onze webshop vind je precies de filter cartridges die geschikt zijn voor jouw specifieke jacuzzi. We hebben filter cartridges voor de Vita Premium, Montana, Aspen en Malibu spa.

53. Mag een opblaasbare jacuzzi in de regen staan?

Lichte regen kan geen kwaad voor een opblaasbare jacuzzi. Om het water schoon te houden, is een cover wel aan te raden. Gaat het extreem hagelen, leg dan een groot zeil over de jacuzzi heen om schade te voorkomen.

Het is bij regen ook aan te raden om de luchtpomp en elektrische onderdelen af te dekken. Anders kan er roest ontstaan, waarbij de fabrieksgarantie te vervallen komt. Idealiter staat je opblaasbare bubbelbad onder een afdak.

54. Uw motorunit geeft een melding “CH6” weer

Bij nieuwere modellen kan code CH6 op het scherm verschijnen. Dit betekent dat de filter schoongemaakt moet worden of moet worden verwisseld. Hoe je dit doet, lees je in vraag 15 terug.

Hebben wij nog niet al jouw vragen beantwoord? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

[toc]

klantenbeoordeling en review

Kassakoopjes