Opblaasbare jacuzzi schoonmaken – zo eenvoudig is het

Opblaasbare jacuzzi schoonmaken – zo eenvoudig is het

Een essentieel aspect van het verzorgen van je opblaasbare jacuzzi is het regelmatig schoonmaken ervan. Na verloop van tijd hopen zich diverse resten op, zoals chemicaliën, reinigingsmiddelen en zelfs opgeloste stoffen van badtextiel, in het water van je jacuzzi op. Hoewel de spa-pomp een deel van deze onzuiverheden via het patroonfilter uitfiltert, is er extra inzet nodig om vuil dat zich op de vloer, zijwanden en oppervlakken ophoopt, te verwijderen.

Effectieve schoonmaak van je opblaasbare jacuzzi

Een grondige schoonmaak van je opblaasbare jacuzzi start met doeltreffend wateronderhoud. Verwaarloos je het zwembadwateronderhoud, dan is de kans groot dat algen, kalkaanslag en organische verontreinigingen zich snel in je jacuzzi zullen nestelen. Zichtbaar vuil water in je jacuzzi? Dan is het raadzaam om het water direct te verversen. Volg dit op door de binnenkant van de jacuzzi en de oppervlakken schoon te maken met warm water en een milde groene zeep* of een zacht vloeibaar wasmiddel.

Bij het schoonmaken van je opblaasbare jacuzzi dien je altijd voorzichtig te zijn en harde borstels te vermijden, omdat deze krassen op de jacuzziwand kunnen veroorzaken. Gebruik in plaats daarvan een zachte doek of spons die geen schade aanricht. Voor het optimaal schoonmaken van je opblaasbare jacuzzi zijn praktische reinigingssets verkrijgbaar, die alle benodigde tools bevatten. Na het schoonmaken is het van belang om grondig af te spoelen om eventuele resten van het reinigingsmiddel te verwijderen. Anders zou er bij het bijvullen van water schuim kunnen ontstaan. Daarnaast is het aan te raden je opblaasbare jacuzzi goed te laten drogen voordat je deze opbergt aan het einde van het seizoen. Zo zorg je ervoor dat je jacuzzi in optimale conditie blijft voor toekomstig gebruik.

Vergeet niet dat regelmatig onderhoud niet alleen de levensduur van je opblaasbare jacuzzi verlengt, maar ook zorgt voor een hygiënische en plezierige bubbelervaring. Door de juiste stappen te volgen voor schoonmaken en onderhoud, ben je verzekerd van ontspannende momenten in je opblaasbare jacuzzi, ongeacht het seizoen.

Reiniging van de opblaasbare jacuzzi

Een goede reiniging van een opblaasbare jacuzzi begint met wateronderhoud . Als je het onderhoud van het zwembadwater verwaarloost , duurt het niet lang voordat algen, kalkaanslag en organische onzuiverheden zich in de jacuzzi verzamelen. Als het water in de jacuzzi zichtbaar vuil is, kun je dit het beste direct verversen. Maak vervolgens de binnenkant van de jacuzzi en de oppervlakken schoon met warm water en groene zeep * of een mild vloeibaar wasmiddel.

Gebruik bij het schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi nooit harde borstels, deze kunnen op de jacuzzi wand krassen ontstaan en beschadigen. Het is daarom beter om een ​​doek of spons te gebruiken die niet wrijft. Praktische reinigingssets zijn verkrijgbaar in winkels die alles bevatten wat je nodig hebt om je opblaasbare jacuzzi goed schoon te maken.

Spoel aan het einde van het reinigingsproces nogmaals goed uit, zodat er geen resten reinigingsmiddel in de opblaasbare jacuzzi achterblijven – anders kan er schuim ontstaan ​​bij het bijvullen. Je moet de opblaasbare jacuzzi ook goed laten drogen voordat je deze aan het einde van het seizoen opbergt.

Opblaasbare jacuzzi ontkalken

Om het oppervlak van de opblaasbare jacuzzi te ontkalken, heb je normaal gesproken alleen een emmer warm water, vloeibaar afwasmiddel en een niet-schurende spons nodig. We kunnen geen antikalk oplossingen of soortgelijke middelen aanbevelen , omdat deze een agressief effect kunnen hebben op de buitenste deel van de opblaasbare jacuzzi.

Als je dat doet, is er mogelijk iets mis met de pH (pH 9,0 of hoger). Om deze reden moet je de pH van het water in de opblaasbare jacuzzi altijd tussen 7,2 en 7,6 houden – gebruik teststrips * om dit te controleren en lees onze tips voor waterverzorging . Kalkaanslag wordt bevorderd door zeer hard water – hoe langer je jacuzzi gevuld is met hetzelfde water, hoe hoger het mineraalgehalte wordt door het verdampingsproces en het bijvullen van leidingwater.

Gebruik geen zacht water

Dus is zacht water de oplossing als je de jacuzzi wilt schoonmaken? Nee, want zacht water is agressief en heeft de neiging zich op te hopen. In het geval van een opblaasbare jacuzzi zijn dit bijvoorbeeld weekmakers in de plastic schaal en metalen onderdelen (verwarming) in de spa-pomp, die last zouden kunnen hebben van deze “opbouw”. Het motto is: ververs het water om de paar weken, afhankelijk van het gebruik, om de waterhardheid niet te verhogen – dan hoef je je normaal gesproken geen zorgen te maken over het ontkalken van je opblaasbare jacuzzi. De ideale waterhardheid in een whirlpool ligt tussen de 150 en 350 ppm (8,5 tot 19,5 ° dH).

Maak de spa-pomp schoon

Het schoonmaken van de jacuzzi omvat ook het dagelijkse onderhoud van de filterpatroon. Koppel de spa-pomp los en verwijder vervolgens het patroonfilter. Dit kan nu worden uitgespoeld met een tuinslang of onder stromend water en worden ontdaan van vuil. Als zich hardnekkig vuil ophoopt of als de filterpatroon zelfs verkleurd is, moet deze worden vervangen. Fabrikanten raden aan om elke één tot twee weken een nieuwe filterpatroon * te gebruiken – dit varieert sterk afhankelijk van het gebruik en de waterkwaliteit. Je kunt het oppervlak van de spa-pomp van tijd tot tijd met een vochtige doek afnemen – er kan ook afwasmiddel worden toegevoegd als het erg vuil is.

De opblaasbare jacuzzi schoonmaken

Zoals je kunt zien, is het schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi niet zo moeilijk. Hiervoor kun je een vochtige doek of een niet-schurende spons gebruiken of je kunt een reinigingsset gebruiken. Dit omvat meestal een net om op bladeren en grof vuil te vissen, evenals een borstel en een spons om de wanden van de jacuzzi te reinigen.

Regelmatig schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi verlengt de levensduur en voorkomt dat algen en andere verontreinigingen zich ophopen in de jacuzzi. Zodat je heerlijk weer kunt ontspannen en genieten van je wellnessgenot.