De opblaasbare jacuzzi schoonmaken – zo eenvoudig is het

De opblaasbare jacuzzi schoonmaken – zo eenvoudig is het

Schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van uw opblaasbare jacuzzi. Na verloop van tijd verzamelen zich steeds meer residuen van chemicaliën, reinigingsmiddelen en opgeloste stoffen van badtextiel in het jacuzziwater. De spa-pomp filtert een deel hiervan met behulp van het patroonfilter – maar als er zich vuil ophoopt op de vloer, de zijwanden en op de oppervlakken, moet u wat extra werk doen om het te verwijderen.

Reiniging van de opblaasbare jacuzzi

Een goede reiniging van een opblaasbare jacuzzi begint met wateronderhoud . Als je het onderhoud van het zwembadwater verwaarloost , duurt het niet lang voordat algen, kalkaanslag en organische onzuiverheden zich in de jacuzzi verzamelen. Als het water in de jacuzzi zichtbaar vuil is, kun je dit het beste direct verversen. Maak vervolgens de binnenkant van de jacuzzi en de oppervlakken schoon met warm water en groene zeep * of een mild vloeibaar wasmiddel.

Gebruik bij het schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi nooit harde borstels, deze kunnen op de jacuzzi wand krassen ontstaan en beschadigen. Het is daarom beter om een ​​doek of spons te gebruiken die niet wrijft. Praktische reinigingssets zijn verkrijgbaar in winkels die alles bevatten wat je nodig hebt om je opblaasbare jacuzzi goed schoon te maken.

Spoel aan het einde van het reinigingsproces nogmaals goed uit, zodat er geen resten reinigingsmiddel in de opblaasbare jacuzzi achterblijven – anders kan er schuim ontstaan ​​bij het bijvullen. Je moet de opblaasbare jacuzzi ook goed laten drogen voordat je deze aan het einde van het seizoen opbergt.

Opblaasbare jacuzzi ontkalken

Om het oppervlak van de opblaasbare jacuzzi te ontkalken, heb je normaal gesproken alleen een emmer warm water, vloeibaar afwasmiddel en een niet-schurende spons nodig. We kunnen geen antikalkoplossingen of soortgelijke middelen aanbevelen , omdat deze een agressief effect kunnen hebben op de buitenste deel van de opblaasbare jacuzzi.

Als je dat doet, is er mogelijk iets mis met de pH (pH 9,0 of hoger). Om deze reden moet je de pH van het water in de opblaasbare jacuzzi altijd tussen 7,2 en 7,6 houden – gebruik teststrips * om dit te controleren en lees onze tips voor waterverzorging . Kalkaanslag wordt bevorderd door zeer hard water – hoe langer je jacuzzi gevuld is met hetzelfde water, hoe hoger het mineraalgehalte wordt door het verdampingsproces en het bijvullen van leidingwater.

Gebruik geen zacht water

Dus is zacht water de oplossing als je de jacuzzi wilt schoonmaken? Nee, want zacht water is agressief en heeft de neiging zich op te hopen. In het geval van een opblaasbare jacuzzi zijn dit bijvoorbeeld weekmakers in de plastic schaal en metalen onderdelen (verwarming) in de spa-pomp, die last zouden kunnen hebben van deze “opbouw”. Het motto is: ververs het water om de paar weken, afhankelijk van het gebruik, om de waterhardheid niet te verhogen – dan hoef je je normaal gesproken geen zorgen te maken over het ontkalken van je opblaasbare jacuzzi. De ideale waterhardheid in een whirlpool ligt tussen de 150 en 350 ppm (8,5 tot 19,5 ° dH).

Maak de spa-pomp schoon

Het schoonmaken van de jacuzzi omvat ook het dagelijkse onderhoud van de filterpatroon. Koppel de spa-pomp los en verwijder vervolgens het patroonfilter. Dit kan nu worden uitgespoeld met een tuinslang of onder stromend water en worden ontdaan van vuil. Als zich hardnekkig vuil ophoopt of als de filterpatroon zelfs verkleurd is, moet deze worden vervangen. Fabrikanten raden aan om elke één tot twee weken een nieuwe filterpatroon * te gebruiken – dit varieert sterk afhankelijk van het gebruik en de waterkwaliteit. Je kunt het oppervlak van de spa-pomp van tijd tot tijd met een vochtige doek afnemen – er kan ook afwasmiddel worden toegevoegd als het erg vuil is.

De opblaasbare jacuzzi schoonmaken

Zoals je kunt zien, is het schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi niet zo moeilijk. Hiervoor kun je een vochtige doek of een niet-schurende spons gebruiken of je kunt een reinigingsset gebruiken. Dit omvat meestal een net om op bladeren en grof vuil te vissen, evenals een borstel en een spons om de wanden van de jacuzzi te reinigen.

Regelmatig schoonmaken van de opblaasbare jacuzzi verlengt de levensduur en voorkomt dat algen en andere verontreinigingen zich ophopen in de jacuzzi. Zodat je heerlijk weer kunt ontspannen en genieten van je wellnessgenot.