Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi: kosten & bespaartips.

Stroomverbruik en Stroomkosten Opblaasbare Jacuzzi | Bespaartips

Stroomverbruik opblaasbare jacuzzi: kosten & bespaartips.

De laatste jaren zijn opblaasbare jacuzzi’s niet aan te slepen: steeds meer mensen ervaren de luxe van een opblaasbare jacuzzi, vooral als het kouder weer wordt in het warme bubbelende water te duiken. De aankoop van een opblaasbare jacuzzi is zeker betaalbaar, maar hoe zit het eigenlijk met het stroomverbruik? Onze medewerkers geven je enkele handige tips om te besparen op het energie verbruik van je opblaasbare jacuzzi.

Stroomkosten opblaasbare jacuzzi

Hoe zit het precies met de stroomkosten? Als je een opblaasbare jacuzzi wilt verwarmen tot zo’n 40 graden, dan betaal al snel in de wintermaanden zo’n € 4,20 per dag. Dat lijkt mee te vallen om heerlijk te bubbelen tijdens de koude dagen maar een opblaasbare jacuzzi gebruik je natuurlijk meerdere keren per week. De stroomkosten van een opblaasbare jacuzzi kunnen in de wintermaanden behoorlijk oplopen.

Het water verwarmen duurt lang

Het watercapaciteit van een opblaasbare jacuzzi is ongeveer 750 tot 1000 liter. Om het water op te warmen duurt lang. Bij koude dagen soms wel meer dan 12 uur als je het water tot 37 graden wenst te verwarmen. Onze montageservice medewerkers zien vaak dat mensen hun opblaasbare jacuzzi zelfs continu opwarmen.

3 bespaartips voor stroomverbruik opblaasbare jacuzzi

Als je de opblaasbare jacuzzi wenst te vullen met water via een tuinslang komt het warme water uit de HR-ketel. Dat is niet goedkoper dan het met het verwarmingselement je opblaasbare jacuzzi op te warmen. Je hebt natuurlijk wel sneller je jacuzzi op temperatuur. De opblaasbare jacuzzi heb je in zo’n 90 minuten gevuld met warm water. Maar je opblaasbare jacuzzi vullen met warm water heeft alleen zin bij het allereerste gebruik. Je wilt natuurlijk ook na het vullen met water besparen op je stroomverbruik. Wij zetten 3 handige tips op een rijtje:

Verwarm het water in je opblaasbare jacuzzi met solarmatten

De afgelopen jaren willen mensen steeds meer luxe maar willen ook graag besparen in het energieverbruik. Wist je dat je een opblaasbare jacuzzi ook zonder een stekker in het stopcontact kan verwarmen. Door middel van solarmatten. Solarmatten zijn zeer stabiele en dunne matten die het water 24uur per dag opwarmen met energie van de zon, uit ervaring blijkt dit heel goed te werken. De solarmatten maak je eenvoudig vast aan een dompelpomp. De dompelpomp pompt het water de opblaasbare jacuzzi in en uit. Solarmatten voor je opblaasbare jacuzzi zijn er in veel verschillende soorten, laat je altijd eerst goed informeren bij aanschaf van solarmatten. Solarmatten kun je al kopen vanaf € 30,-. Op zonnige en koude dagen is dat natuurlijk een goed idee.

Laat de pomp van de jacuzzi wel altijd draaien, want stilstaand water kan besmettingen zoals legionella veroorzaken. Gebruik altijd voldoende chloortabletten of chloorgranulaat en zet de pomp van de jacuzzi regelmatig aan zodat het water goed kan circuleren. Met behulp van een tijdschakelaar op het stopcontact regel je dit automatisch. Bij sommige opblaasbare jacuzzi’s ‘2020 modellen’ zit er een handige timerfunctie ingebouwd.

Gebruik altijd een opblaasbare deksel als je de jacuzzi niet gebruikt.

Gebruik je de opblaasbare jacuzzi enkele uren niet dan kan het water snel afkoelen, vooral bij koude dagen en ’s nachts. Met een meegeleverde isolerende deksel houd je de temperatuur meer onder controle. Handige tip: gebruik een zwarte afdekzeil of deksel, want dan warmt het water extra op zodra de zon op de deksel schijnt. Bijkomend voordeel van een deksel is de bescherming tegen bladeren en regen.

Isoleer altijd de ondergrond

Het warmte verlies ontstaat niet alleen via de bovenkant, maar ook via de onderkant en zijkanten van de liner. Wil je meer de temperatuur behouden en besparen in het stroomverbruik, dan is een goede isolatie van de bodem onmisbaar. Laat je altijd goed informeren bij aanschaf van isolerende tegels of matten. Om de temperatuur beter vast te houden gebruik bijvoorbeeld een isolerende mat of isolerende zwembadtegels voor je opblaasbare jacuzzi, zo bescherm je ook nog eens de jacuzzi tegen steentjes, zand, takjes en andere dingen die de liner van de opblaasbare jacuzzi kunnen beschadigen.

Veel plezier met bubbelen!