Pulserend, roterend, wervelend!

Pulserend, roterend, wervelend!

Genieten van een deugddoende hydromassage, dat is voor de meeste mensen die een opblaasbare jacuzzi kopen de voornaamste reden om een jacuzzi te overwegen. Maar wist je dat de diverse soorten jets en hun plaatsing daarbij een zeer belangrijke rol spelen? Daarnaast zijn er heel wat andere zaken waar je op moet letten. Wij geven je graag enkele handige tips voor tijdens het shoppen van een opblaasbare jacuzzi met jets.

Nog te vaak denken toekomstige jacuzzi bezitters dat het vooral het aantal jets is dat telt. Uiteraard moeten er voldoende jets aanwezig zijn om van een hydromassage te kunnen spreken, maar het is de verhouding tussen het aantal jets, bubbeljets en het vermogen van de jacuzzi pomp die echt van belang is. Te veel jets bij een te klein vermogen en het effect is verwaarloosbaar, omdat de pomp te licht is. Te weinig jets bij een groot vermogen en je wordt omver geblazen. Wil je een opblaasbare jacuzzi met jets kopen, wij adviseren je te kiezen voor de bekende merken zoals Bestway (Lay-Z Spa) of Intex. Belangrijk is ook meteen een onderscheid te maken tussen waterjets en luchtjets. Wil je door het water echt gemasseerd worden, dan heb je meer waterjets nodig. De bubbels uit luchtjets geven je een fijn, tintelend gevoel en zijn perfect voor aromatherapie.

Bij de meeste opblaasbare jacuzzi’s heb je een handige accessoires erbij zoals een zitje, zodat het lichaam goed aanpast. Op die manier krijg je meer effect van de hydromassage en dat wil je natuurlijk. In de jacuzzi zitjes zijn de jets strategisch geplaatst zodat ze kunnen inwerken op specifieke spiergroepen. Wil je een andere massage, dan volstaat het dus vaak om geen jacuzzi zitje te gebruiken.

Is eenmaal de plaatsing van de jets naar je zin, dan is de volgende stap de soorten jets te bekijken. Algemeen geldt dat grotere jets zoals bij de Intex opblaasbare jacuzzi’s je een bredere, zachtere massage geven en je een drukpunt massage bezorgen. Een continue straal kan op speciale acupunctuurpunten in de rug, nek of schouders gericht worden. Zo ontstaat een diepe weefselmassage die spierspanningen en pijn in gewrichten verlicht en de bloedcirculatie op natuurlijke wijze stimuleert. Belangrijk is wel dat de straal van de jets jouw spierweefsel masseert en niet rechtstreeks op het bot of het gewricht gericht is.

Vaak bevat een opblaasbare jacuzzi Airjets en bubbeljets, de bubbels draaien rond in de rand van de jacuzzi en vormt zo een spiraal die cirkelvormige bewegingen maakt op jouw spieren. Andere plekken zoals de polsen of kuiten, kunnen te gevoelig zijn voor een aanhoudende waterstraal.

Extra comfort

Omdat jouw partner en jij andere wensen hebben, omdat je de ene dag wat meer pijn hebt dan de andere, omdat je een specifieke plek wilt masseren, …. Er zijn heel wat redenen om jezelf een paar bijkomende vragen stellen. Zijn de jets verstelbaar, heb je een mogelijkheid om de jets uit te zetten en alleen de bubbeljets te gebruiken? Daarnaast zijn er nog een aantal voor de hand liggende zaken zoals de opblaasbare jacuzzi te voorzien van hoofdkussens of een zitje. Het in- en uitstappen mag geen acrobatie vergen. Misschien geniet je nog meer van een opblaasbare jacuzzi je hydromassage combineert met bubbeljets.