Opblaasbare Bubbelbad, ‘what else’?

Opblaasbare Bubbelbad, ‘what else’?

Onderuit gezakt en relaxen in een opblaasbare bubbelbad, wat wil je nog meer? De opblaasbare bubbelbad is het perfecte alternatief voor een vaste jacuzzi. Je krijgt een heerlijke jacuzzi ervaring voor slechts een fractie van de prijs. Ideaal, toch? Een opblaasbare bubbelbad wordt steeds populairder in Nederland en België en wij snappen wel waarom. Geniet met vrienden en familie van de weldadige bubbels van je eigen opblaasbare bubbelbad en waan je in een luxe spa. Wil je er zelf een aanschaffen? Gelijk heb je! We vertellen je alles over de voordelen van de opblaasbare bubbelbad, tips voor de aankoop en hoe je deze opzet en onderhoud.

Waarom een opblaasbare bubbelbad en geen zwembad of vaste jacuzzi?

De opblaasbare bubbelbad wordt steeds meer gekozen als alternatief van het opzetzwembad of een vaste jacuzzi. Een opblaasbare bubbelbad heeft natuurlijk een leuk extraatje: de bubbels! Genieten voor volwassenen, maar ook erg leuk voor kinderen. Ze worden ook verkocht onder de naam: opblaasbare bubbelbad spa, whirlpool, hottub of jacuzzi

Waar je een opzetzwembad alleen maar gebruikt in de lente en zomer, kun je een opblaasbare bubbelbad het hele jaar door gebruiken. Je hoeft deze dus niet na één seizoen op te bergen. Dat zou natuurlijk ook zonde zijn van het geld! Zelfs in de herfst en winter kun je er nog van genieten, mits je de bubbelbad goed afsluit met windschermen of deze beschut neerzet. In de winter geniet je van een heerlijk après-ski gevoel met een warme choco erbij.

Een groot voordeel ten opzichte van een echte jacuzzi, is dat de opblaasbare bubbelbad minder onderhoud vereist. Je kunt het bubbelbad zelf overal neerzetten waar je wilt en het verplaatsen of opbergen als je het niet meer gebruikt.

Opblaasbare bubbelbad heeft een helende werking

In een opblaasbare bubbelbad kom je helemaal bij van een drukke dag. Zowel lichaam als geest kunnen even tot rust komen en stress lijkt met de bubbels weg te varen. Wist je dat meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat een spa een helende werking heeft? De verklaring hiervoor is eigenlijk vrij logisch. Zowel je spieren als geest ontspannen namelijk helemaal. Een iets complexere verklaring is dat het warme water je bloedcirculatie verhoogt en dat het je bloedvaten verwijd. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgebroken in je lichaam. Is een opblaasbare bubbelbad een overbodige luxe? Welnee, het is een essentieel gezondheidsproduct!

Bekijk ook eens: Jacuzzi kopen? Overweeg een opblaasbare!

Goede isolatie & minder energiekosten

Het volgende voordeel zal je misschien niet verwachten, maar doordat de wanden gevuld zijn met lucht, isoleert een opblaasbare bubbelbad vaak beter dan een vaste variant (al is hier bij een professionele spa natuurlijk al wel wat op gevonden). Door de goede isolatie ben je ook minder energiekosten kwijt aan het continu verwarmen van het water. Daarnaast kun je het bubbelbad op elk gewenst moment opruimen, waardoor je deze niet het gehele jaar aan hoeft te laten staan en ook zo energiekosten bespaart.

Opblaasbare bubbelbad kopen: Waar moet je op letten?

Wil je graag een opblaasbare bubbelbad kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Ondanks dat het stukken goedkoper is dan een echte jacuzzi, wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je geen miskoop doet. Het is nou eenmaal wat duurder dan een opblaas zwembadje. Let daarom vooral op deze vijf punten wanneer je er een gaat aanschaffen:

1. Verschillende modellen van de opblaasbare bubbelbad

Opblaasbare bubbelbaden zijn verkrijgbaar in een ronde of vierkante vorm, maar ook in een zes- of achthoek. De een vindt het mooier om een ronde bubbelbad te hebben en de ander kiest voor een vierkante variant. Het is ook een kwestie van hoeveel ruimte je hebt in je tuin of dakterras en wat het beste staat. Daarnaast lig je natuurlijk anders in een vierkante bubbelbad dan in een ronde spa. Sommige opblaas bubbelbaden zijn ook voorzien van comfortabele zitjes of hoofdsteunen. Belangrijker dan de vorm is het formaat van het bubbelbad. Lig je er vooral zelf in met je partner, of komen al je vrienden ook genieten van de bubbelbad? Er staat altijd aangegeven hoeveel personen erin kunnen. Dit varieert meestal van 4 tot 7 personen.

2. Extra functies van de opblaasbare bubbelbad

Wanneer je een opblaasbare bubbelbad koopt, let je natuurlijk ook op de functionaliteiten. Om het jezelf gemakkelijker te maken kun je op Opblaasbaarjacuzzi.nl filteren op de verschillende functies. Zo vind je gemakkelijk jouw ideale jacuzzi. Je kunt filteren op:

Zo zijn er jacuzzi’s die enkel bubble en jets hebben, oftewel met bubbels. Je kunt ook een opblaasbare bubbelbad kopen met massagestralen, dit is hard stromend water en heerlijk voor de spieren. Hoe meer functies, hoe prijziger de spa natuurlijk is. Wil je een echte luxe opblaasbare bubbelbad? Kies voor een variant met automatische desinfectie die werkt op een zoutwatersysteem. Of kies voor een bubbelbad die een hardwatersysteem heeft. Hiermee voorkom je kalkaanslag en voelt het water zachter aan.

Ook kun je kiezen voor bubbelbaden met sfeervolle verlichting. Bij sommige opblaasbare bubbelbaden kun je zelf de kleur van de verlichting kiezen. Kies bijvoorbeeld voor romantisch roze of modern blauw. Met wifi-bediening kies je voor extra gemak. Bedien de functies van je jacuzzi gewoon vanaf je smartphone of tablet. Je hoeft niet meer uit te stappen om de bubbels te activeren en kan je spa alvast opwarmen vanuit de huiskamer.

3. Een opblaasbare bubbelbad van top kwaliteit

Je wilt natuurlijk een sterke bubbelbad die niet zomaar scheurt of indeukt. Niet alleen zit een sterke spa lekkerder. Wanneer de bubbelbad continu indeukt, valt er water over de rand en dat betekent dat je de bubbelbad continu moet bijvullen en opnieuw moet opwarmen. Dat is slecht voor je water- en energierekening. De sterkste modellen waarbij de rand niet zomaar indeukt, maken gebruik van Fiber-Tech, zoals bij het merk Intex, of een soortgelijke technologie. Alle opblaasbare bubbelbaden die wij verkopen zijn voorzien van een soortgelijke technologie om jou de beste kwaliteit te bieden.

4. De kleur van jouw nieuwe bubbelbad

Het oog wil natuurlijk ook wat. Opblaasbare bubbelbad zijn verkrijgbaar in veel kleuren. De meest voorkomende kleuren zijn grijs, bruin en zwart. Er zijn ook uniekere kleuren en printjes, zoals houtpatroon of bamboepatroon. Wat past er het beste bij jouw tuin of terras?

5. Wel of geen cover bij de opblaasbare bubbelbad

Het is wel zo fijn om een cover bij je jacuzzi te hebben. Zo kun je het bad afsluiten als je het niet gebruikt en het water op temperatuur houden. Bij sommige opblaasbare bubbelbaden wordt al een cover of deksel meegeleverd. Het is aan te raden om deze altijd te gebruiken, zodat er geen vuil in het water komt.

Hoe zet ik mijn opblaasbare bubbelbad op?

Je zou misschien denken dat het veel werk is om een opblaasbare bubbelbad op te zetten. Dat valt eigenlijk hartstikke mee! Jouw nieuwe bubbelbad staat binnen de kortste keren. Alhoewel het natuurlijk per model kan verschillen hoe je de opblaasbare bubbelbad precies opzet, hebben we hieronder samengevat welke stappen je meestal moet nemen om jouw nieuwe bubbelbad in gebruik te nemen:

  1. Zoek een geschikte plek om jouw bubbelbad neer te zetten. Eenmaal gevuld met water, is het lastig deze te verplaatsen. Zorg dat de plek groot genoeg is voor als het bubbelbad helemaal opgeblazen is.
  2. Sluit het motorblok en controlepaneel aan.
  3. Blaas het bubbelbad op, eventueel met een pomp. In veel gevallen kan het bubbelbad zichzelf opblazen, door de slang aan te sluiten op de liner en op het ´bubbels´ knopje te drukken op het controlepaneel.
  4. Haal de slang eruit en stop de drukmeter erin. Komt het wijzertje op het groene gebied? Dan is de druk goed. Als er te veel lucht inzit, laat dan wat lucht ontsnappen.
  5. Haal de drukmeter eruit en sluit het gat af met het dopje.
  6. Sluit de eventuele spa filter catridges aan.
  7. Vullen maar! Vul het opblaasbare bubbelbad niet lager dan de minimumlijn, en niet hoger dan de maximumlijn.
Hoe houd ik mijn opblaasbare bubbelbad mooi?

Benieuwd naar hoe jij je opblaasbare bubbelbad goed kunt onderhouden? We hebben hier een complete blog aan besteed. Lees deze helemaal door om jouw spa zo gloed als nieuw te houden. Nog geen spa gekocht? Waar wacht je op! Bestel je opblaasbare bubbelbad via Opblaasbaar Jacuzzi en je kunt er de volgende werkdag al heerlijk van genieten!