Hoe het jacuzzi-water reinigen en desinfecteren? Fouten om te vermijden

Hoe het jacuzzi-water reinigen en desinfecteren? Fouten om te vermijden

Heb je thuis een opblaasbare jacuzzi en geniet je ervan? Je hebt helemaal gelijk! Maar wist je dat een jacuzzi goed moet worden onderhouden en het water zorgvuldig moet worden gedesinfecteerd om de levensduur, maar ook jouw gezondheid en welzijn te garanderen? Ontdek onze oplossingen voor het goed reinigen en desinfecteren van het jacuzzi water en de te vermijden fouten!

Hoe zorg ik ervoor dat het jacuzzi-water schoon blijft?

Om ervoor te zorgen dat je schoon water in jouw opblaasbare jacuzzi houdt.
 • Waterbalans: controleer minstens één keer per week de pH waarde van het jacuzzi-water, maar ook de alkaliteit en hardheid. We raden je aan om waarden die niet correct zijn onmiddellijk te corrigeren om de juiste balans van het water te garanderen.
 • Filtratie: Het water in de opblaasbare jacuzzi wordt gefilterd en moet voldoende gefilterd zijn om schoon te blijven. Zorg ervoor dat je jouw filter goed onderhoudt en spoel het van tijd tot tijd goed uit om ervoor te zorgen dat onzuiverheden goed worden verwijderd.
 • Waterdesinfectie: het water in jouw opblaasbare jacuzzi moet worden gedesinfecteerd zoals bijvoorbeeld in een zwembad. Wij raden je daarom aan om een ​​behandeling op basis van chloor of zout toe te voegen.
 • Denk er altijd aan om jouw opblaasbare jacuzzi af te dekken met de meegeleverde deksel wanneer je deze niet gebruikt. Deze afdekking maakt het mogelijk om de waterbalans en de goede staat van de installatie te behouden. Houdt het water op de juiste temperatuur waardoor je energie bespaart en het voorkomt de proliferatie van bacteriën uit de zon en vuil dat erin kan vallen. Daarnaast dient het als bescherming tegen het risico op verdrinking bij jonge kinderen en dieren.

Hoe onderhoudt je de opblaasbare jacuzzi?

Water is niet genoeg om de opblaasbare jacuzzi te onderhouden. Het is ook nodig om de verschillende apparaten waaruit het bestaat, schoon te maken. Maak, afhankelijk van het gebruik, één keer per week of één keer per twee weken het volgende schoon:

 • Het bubbelbad om bacteriën en onzuiverheden te verwijderen: gebruik een zachte, niet-schurende spons en een geschikt desinfectiemiddel, of gewoon een mengsel van heet water en witte azijn. Overlaad het product niet om te veel schuimvorming tijdens het spoelen te voorkomen.
 • De waterlijn om oppervlaktevuil te verwijderen: vettige afzettingen (transpiratie, zonneproducten, etc.) en onzuiverheden zetten zich op het oppervlak af en bevorderen de ontwikkeling van bacteriën. Je kunt het schoonmaken met een schepnet, zachte lappen en een zachte spons die je op het oppervlak laat liggen zodat het de vetmassa’s opneemt.
 • Het spa-filter door de filter te spoelen en te vervangen. Denk eraan om de jacuzzi filter elke week te spoelen om de effectiviteit te verlengen en deze elke twee of drie maanden te vervangen, afhankelijk van het gebruik.
 • De spa-hoes : laat gewoon een schone spons over de hoes lopen.
 • Spoelen om onzuiverheden te verwijderen: als je de opblaasbare jacuzzi na het reinigen afspoelt, laat het water dan volledig weglopen en plaats de aftapplug terug. Laat geen stilstaand water op de bodem liggen.
 • Vullen : Als je opblaasbare jacuzzi schoon is, vul hem dan met water tot aan de waterlijn en zet hem dan aan. Giet je desinfectiemiddel op basis van chloor, actieve zuurstof of broom in en controleer na 48 uur of je water van kwaliteit is en perfect om in te zwemmen. Je hoeft er alleen maar van te genieten!

Opblaasbare jacuzzi vlekreiniging

Na verloop van tijd en gebruik kan jouw opblaasbare jacuzzi vlekken krijgen. Deze vlekken zijn het gevolg van slechte overwintering, een slechte pH-balans van het water of een slechte dosering van het desinfectiemiddel. Meestal is het schimmel. Het is echter belangrijk om te werken met een product dat geschikt is voor dit soort materiaal.

Het eerste dat je moet doen, is het water in je opblaasbare jacuzzi opnieuw in evenwicht brengen. Als na twee dagen de vlekjes niet zijn verdwenen, kun je een behandeling gebruiken. We raden je aan om de vlekken in te wrijven met een zachte spons gedrenkt in witte azijn. Je kunt ook een zwembadfolie gebruiken.

Pijpreiniging

Net als elke andere buis raken de leidingen na verloop van tijd verstopt. Bacteriën gedijen daar goed, wat de juiste waterbalans verstoort en nare geurtjes afgeeft. Er zijn geschikte pijpreinigers. Ze komen in de vorm van een vloeibaar product, korrels of pellets. Deze producten maken het mogelijk om de leidingen te desinfecteren en te zuiveren.

 • Maak de opblaasbare jacuzzi eenmaal per kwartaal leeg, reinig de kuip volledig en verwijder bacteriën uit de leidingen. Spoel je filters uit en vervang ze indien nodig. Zodra het legen is voltooid en de reiniging is voltooid, vul je de opblaasbare jacuzzi opnieuw en start u deze opnieuw nadat het water is behandeld.
 Water reinigen: fouten om te vermijden

Hier zijn de fouten die je koste wat het kost moet vermijden om de goede werking van je opblaasbare jacuzzi en de kwaliteit van het water te garanderen.

 • Eerste fout: het water niet elke week testen! Het is essentieel om het water eenmaal per week te testen om te controleren of het goed in balans is (desinfecterend middel, pH en alkaliteit). Pas indien nodig onmiddellijk aan, want als je het probleem laat optreden, wordt het herstel ingewikkelder!
 • Tweede fout: de kuip niet wassen! Het is essentieel om de opblaasbare jacuzzi regelmatig schoon te maken, want zelfs als je het niet merkt, is het bedekt met onzuiverheden en bacteriën. Het is essentieel om ze te verwijderen voor het comfort en voor de kwaliteit van uw water.
 • Derde fout: Het filter helpt het ​​jacuzzi-water schoon te houden. Het moet minstens 4 uur per dag werken om effectief te zijn.