Hoe vind je de beste jacuzzi filter?

Hoe vind je de beste jacuzzi filter?

[toc]

Een jacuzzi filter is een cruciaal onderdeel in jouw spa. Deze zorgt ervoor dat het water schoon blijft doormiddel van het filteren van vuildeeltjes, haren en andere verontreiniging. Het is erg belangrijk om te kijken wat voor soort jacuzzi filter je nodig hebt. Zo verschillen ze allemaal in lengte, diameter, aansluiting en gebruikt elke andere opblaasbare jacuzzi ook een ander soort filter. Heb je nou problemen om de juiste filter te vinden? Dan kan je hier beneden lezen hoe je de beste jacuzzi filter voor jouw spa kiest!

Stappenplan – kies de juiste jacuzzi filter

Stap 1 – Afmetingen

Als eerste is het zaak om de juiste afmetingen te hebben voordat je gaat zoeken naar een nieuwe jacuzzi filter. Meet daarom eerst de lengte van jouw oude filter exclusief een eventueel handvat of onder aansluiting. Daarna meet je diameter. Doorgaans is het geen probleem als je een kleine afwijking hebt in de lengte en diameter van jouw filter.

Stap 2 – Aansluiting

Aan de onderkant van een jacuzzi filter zit een aansluiting om hem vast te kunnen maken in de filterhouder. Kijk daarom goed naar de aansluiting en bepaal of er fijne of grote schroefdraad gebruikt wordt. Vaak heeft grove schroefdraad 3 slagen en fijn schroefdraad 5 slagen.

Stap 3 – Bovenkant

De derde en tevens de laatste stap is niet een belangrijke stap en zou je over kunnen slaan. Op de bovenkant van een jacuzzi filter zit soms namelijk een handvat wanneer de bovenkant gesloten is. Wanneer de bovenkant open is, heb je alleen een kleiner rond gat, welke je ook weer op kan meten voor een vergelijkbaar filter.

Als je alle stappen bent doorlopen, kan je op zoek naar het filter dat het beste in jouw spa past. Heb je nou nog steeds vragen? Dan is er vaak online wel een optie om de winkel te e-mailen of te bellen voor advies en is er in een fysieke winkel altijd wel een medewerker aanwezig met genoeg verstand van jacuzzi filters.